Az egyetlen jelenleg aktív magyar Tornados csapat Mallorcáról jelentkezik, ahol tréning versenyeken próbál nemzetközi tapasztalatokra, és edzettségére szert tenni. Céljuk egy olyan ringbe komolyan beszállni, ahol jelenleg a világ legerősebb katamarán vitorlázói küzdenek. A Tornado „ring” nem kezdőknek való játszótér, már a legszélső szegleteiben is évtizedes tapasztalattal rendelkező többszörös olimpikonok állnak? Rohannak!

A nyolcas szelekkel gyorsított mallorcai ring közepéről néhány jól csengő név: Hagara, Daren Bundock és Ashby, Xavier Revil, Fernando Echavarri-Anton Paz, és a nemrég mancsaft cserén átesett Magyar származású jelenleg világranglista harmadik Johannes Polgar. Johannes az egy hetes Training versenyen változóan szerepelt, de a végére igencsak ráérzett a két méteres hullámok félelmetes ritmikátlanságára. Az utolsó nap első futamát Johannes igen határozott futamgyőzelemmel zárta. Training verseny összesített helyezésén Johannes Polgar a 14. helyen végzett. Hortobágyi Gábor és Pap Csaba Tornado egysége a 20. helyen küzdött a 25-egységből. A versenyt Xavier Revil nyerte, a hazai pályán második helyre szorult Spanyol Fernando egysége előtt.

Hajószerelés

A hajónkat és a trélerünk a parton hagyhattuk, egy hét múlva visszatérünk a Tornado EB-re. Jelenleg kevés idő áll rendelkezésre komoly felkészülésre. Egy EB-re jelenleg felkészületlenek vagyunk. Örülök, ha nem futunk time out-ot minden futamon, az EB-be racionálisan belegondolva egy utolsó helyezésbe biztos lehetek. Akik mögöttünk végeztek a tréning versenyen hazamentek, azóta jött néhány utánpótlás versenyző, de ők az első öt hely környékére esélyesek. Március 21-től Palman leszünk, küzdeni fogunk.

Faces

A verseny szervezése felülmúlhatatlanul magas színvonalú, a részvétel ingyenes! A részvételhez jár szervezett grill vacsora, több karton America’s Cup ingyen sör, parti pálmafák tövéig kivezetett több édesvízvételi pont slaggal, elektromos áram, és a pálmafák alatti sátorból is tökéletesen vehető ingyenes 2,4GHZ-es B típusú WIFI internet! A klub megközelítéséhez körülbelül 100 méter gyaloglásra volt szükség, ezért mobil WC-ből 6 db-ot! leraktak a pálmafák alá a versenyzők kényelme érdekében! A Klub zuhanyzója, étterme 5 csillagos szállodai színvonalon volt képviseltetve, amit versenyzők számára természetesen ingyen hozzáférhetővé tettek. Az edzők számára motorcsónak kikötőket is biztosítottak, de ezzel mi edző hiányában sajnos nem tudtunk élni. Ami még nagyon tetszet, az csokoládé és ital automaták kikötői sólyák közelében való elhelyezése volt, az automatákban energiabomba fitness csokoládékat és energiaitalokat lehet kapni. A pálmafák alatt találtam egy Condom automatát is, ami Johannes Polgar hajószállító trélerének elejébe volt fixen beépítve.

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK………………



@Hortobágyi Gábor (Szöszi)