Szombat délután 14.30-ig 7 esetben kellett a VMSZ mentőhajóinak a Kékszalagon résztvevő versenyzők segítségére sietni.

Az első segélykérés pénteken 12.54-kor érkezett a VMSZ Mentésirányítási Központjába, miszerint Széplak előtt egy 35-ös árboca törött el, majd felült egy homokzátonyra. A Csopak Lomac indult segítségére. Miután lehúzta a sérült hajót a homokpadról, a siófoki kikötőbe vontatta.

Ezzel az eseménnyel párhuzamosan 13.06-kor a Paganini nevű hajón kértek segítséget, mivel a legénység egyik tagja rosszul lett és a partra szállítást kértek. A helyszínre a tihanyban állomásozó THE mentőhajó érkezett, majd Gáspár Győzőt (Győzikét) a Balaton Füredi Yacht Clubba szállította.

A következő segélykérések szinte egyszerre futottak be, miszerint Zánka előtt egy fő szintén rosszul lett, illetve Balatonszemes előtt homokpadra futott egy Nautic 330. A tengeribeteg versenyzőt a Zánkán állomásozó Ábrahám Lomac a zánkai kikötőbe szállította, majd a Nautic 330 segítségére sietett. A közepes hullámokban mintegy negyedóra alatt sikerült a hajót biztonságban a nyílt vízre vontatni.

Az éjszaka események nélkül nyugalomban telt.

Reggel 7.05-kor kérték újra segítséget a VMSZ-től, mivel Balatonfüred előtt egy Európa 30-as típusú hajónak eltörött az árboca. A VMSZ mentőhajója a Magyar Vitorlás Szövetség kikötőjébe vontatta.

Ezzel párhuzamosan a Ciciolina nevű hajó kért segítséget, szintén árbóctörés miatt. A THE mentőhajója a siófoki kikötőbe vontatta a sérült hajót.

Az utolsó segélykérés 8.10-kor érkezett meg, miszerint a Hableány nevű hajónak elromlott a kormánya. A VMSZ mentőhajója a helyszínre ment, de nem kellett beavatkoznia, mivel a hajó legénysége megjavította a hajót.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közötti zökkenőmentes kommunikációnak köszönhetően a verseny minden résztvevője biztonságban befejezhette a versenyt.