A keddi nap a magyarok számára az eddigi legszerencsétlenebb nap volt! Fazakas György – Laser osztály – nagy csatában maradt alul az ír ellenféllel szemben a kvóta szerzésért, míg a 470 osztályban a Sallai – Olosz páros akadt össze és borult fel a cirkáló bója utáni leejtésben.

A keddi napot ugyancsak erős – 5-6-os É-ÉNY-i szél jellemezte.

A Laser osztály kvóta szerzéséhez Fazakas Györgynek egy ír, egy japán és egy ciprusi ellenfélnél kellett jobb eredményt elérnie. A kiélezett rajtot az ír és japán versenyző nem bírta idegekkel és a mezőny második feléből indultak. Az első cirkáló bójához az ír versenyző a 6., Fazakas a 10. helyen ért fel. A bőszeles szakaszban az ír versenyző tartotta előnyét, így a következő cirkálást is szorosan egymás közelében kezdték meg. Fazakasnak nagyjából 2 választása maradt. Az írrel együtt felvitorlázva „kvázi” páros versenyben próbálja meg ledolgozni hátrányát, vagy a pálya ellenkező oldalát választva megfelelő frissülésben és szélfordulóban bízva próbál felérni. Minthogy nem csak ketten voltak a pályán – azaz a párosversenybe – még mások is bezavartak volna, Fazakas az utóbbit választotta, amellyel sajnos visszesett. A futamot a 18. a versenyt a 68. helyen fejezte be a 149 indulóból. Ezen helyezésével 2 hellyel maradt le az idei Olimpiai kvóta megszerzéséről, ugyanakkor eredményével biztos bejutónak számít a 2008. évi kvalifikációs világbajnokságon!


Örömteli hír, hogy Berecz Zsombor a Laser osztály bronz csoportjában futamot nyert és ezzel a csoport 2. helyén végzett!!

A 470 osztály pihenőre tervezett napjára mégis becsúszott 1 futam, ráadásul az igen fárasztó és idegörlő fajtából. A pályán előttük versenyző Finn osztály csúszása miatt 1,5 óra vízen történő várással kezdték a versenyzők. 5 bft erősségű szélben ez igen fárasztó. Sallaiék számára kitűzött cél az arany csoportba való bejutáshoz szükséges 10. helyen belüli eredmény volt! A rajtnál jól helyezkedve sikerült az ideális szélfelöli poziciót megszerezniük. Egy szerencsétlen irányból érkező hullám a hajó optimális elindítását 2-3 másodperccel kissé késleltette, így a rajt után már egy-két hajó eléjük tudott kerülni. A tisztázás a rendkívül változó szélben gyengén sikerült, a cirkáló bójához kb. a 20. helyen értek fel. A hátszélben és a következő cirkáló szakaszban igen jól vitorlázva a 12. helyre kűzdötték fel magukat, azonban a bójavételnél egy amerikai hajó drótkötele beleakadt a nagyvitorlába, amelynek eredményeként mindkét hajó felborult a bő 6 bft-re erősödött szélben.


Ezzel visszaestek és csak a 26. helyen értek célba, amely eredmény az ezüst csoporthoz elég a döntőkben. A kvóták megszerzése szempontjából 1 nemzetnek van lehetősége az ezüst csoportban kvótát szereznie. Ehhez jelen állás szerint az összesítettben 27 ponttal jobban álló belga párost kellene megverni a hátralévő 5 futamban. Ez nem lehetetlen, de ugyanakkor bravúros teljesítmény is lenne.