Charente-Maritime/Bahia 2007 – Vasárnap 48 órás vesztegzárt rendeltek el La Rochelle kikötőjében. A 89 skipper ezért csak kedden vágott neki a szakaszos Atlanti-óceán átkelésnek. Az első körben 1,100 mérföld a teljesítendő táv Madeiráig.


A szél az előrejelzésnek megfelelően gyengült le a hét második napjára. Pár órával a rajt után a különbség az első és az utolsó között pedig már 2-3 tengeri mérföld volt.




© DR Isabelle Joschke

A rajt legjelentősebb momentuma az volt, mikor a szlovén Andraz Mihelin (Adria Mobil Too) hajóját elcsattintotta egy csinos nézőhajó (Andraz ráadásul a verseny egyik favoritja) és úgy tűnt, hogy komoly a baj, mivel az egyik svertje sérült, ám a szlovén a folytatás mellett döntött és jelenleg a 8. helyen ül.



A versenyben a szebbik nem képviseletében Isabelle Joschke (Degremont Synergie) vezet szerda reggel óta közel hét mérfölddel Peter Laureyssens (Ecover) előtt.



Samuel Manuard (Sitting Bull) és Yves Le Blevec (Actual) jelenleg a harmadik és a negyedik. A közepes szél eddig kedvezett a könnyű, új prototípusú hajóknak.



Az első szériahajó a Cultisol- Institut Curie (skipper Stephane le Diraison), amely jelenleg a 13. helyen vitorlázik Madeira felé.



Az elsők várhatóan hat nap alatt teszik meg az első szakaszt.