Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre az ősz egyik legsikeresebb nagyhajós versenye, a Szüreti Regatta…

A gyönyörű szeptemberi Balaton bejárására keresve sem lehetne jobb alkalmat találni, mint a TVSK által rendezett Szüreti Regatta. Bár maga a verseny nem tekint vissza nagy múltra, de a résztvevők száma évről-évre növekszik. A hangulat kitűnő, hiszen mindenki egy kikötőben éjszakázik, hasonlóan a Pünkösdi Regattához. Ehhez a tényhez csatlakozik még maga a szüret, ami finom mustokkal ajándékozza meg a Badacsonyba látogatókat.

A szombati etap Alsóőrs-Badacsony reggel kilenckor indul, de kedvezőtlen szél esetén a mezőny befuthat Révfülöpön a pályajelnél. A limit 20 óra, utána kezdődik a mulatság. Ekkor kerül sor a tavalyi díjak kiosztására is, így vélehtően a tavalyi helyezettek is eljönnek.

Rövid éjszaka után vasárnap is korai kelés van soron, rajt megint kilenckor. A cél most Balatonfüred, de a szélviszonyok függvényében redukálhatják a pályát a rendezők.

Abszolut győzelemre is esélyes a Soponyai Géza által kormányzott Avatar, és a Kelemen Tamás irányította Diego ( Spirit of Pleasure ), viszont az igért kis szél felboríthatja a papírformát.