Kevés az olyan napok száma Melbourne-ben, mikor nincs, vagy alig van szél. Ez, az a nap. Általában érvényes az a megállapítás, hogy a jól ismert, jól kiszámítható helyek is „megérzik” a világversenyeket és biztos , hogy egészen más szelek lesznek a versenyek alatt, mint egyébként megszokott.

Itt most sorra jönnek a rangosabbnál – rangosabb versenyek . Na vajon kinek tartogatja ezt a tréfát a természet nagy ura?

A kikötőbe menet 44 C fok volt egy napsütötte jelzőoszlopon. Még, ha ez egy kicsit túlzás is, a 40 is sok. Rövid szerelés, vitorla cserék, feladatok megbeszélése és irány a szauna. Ismét néhány edző futam. A szél északi 2-4 csomó, nagyon csíkos. Elit kis csapat jött össze, erre a pályára. Futamról – futamra javuló sebességgel, a megbeszélt feladatokat látható igyekezettel figyelve mentek a Gabóék.
Acsi
egy futamra jött ki azon jól ment. Robiék átköltöztek a Sail Melbourne-t rendező klubba. Lassan mindenki költözik, mert az a klub vízen is vagy 10
km és sokkal felszereltebb, mint amelyik a 470 VB-nek ad otthont (
reméljük, míg nem leszünk itt valamit csinálnak, amitől kicsit komfortosabbá válik, sátrat építenk, stb) .

1-2 óránál többet
senki nem volt vízen. Ebben a nagyon gyenge szélben, a meleg még nagyobbat ütött. Az amerikai edző ezt azzal próbálta feledtetni, hogy a vontáját zenével szórakoztatta. Tiszteletre méltó hangerővel szóló zenére húzta a csapatát. Ez is egy módszer, 2 hét és látjuk az eredményességét!

Ami még érdekes volt az az újzélandi csapat gyenge szeles előretörése.
15 éve látom a 470-es világversenyeket, de újzélandit gyorsnak 10 csomós szél alatt még nem láttam és most volt több is!

Holnapra nagyon érdekes időjárás előrejelzést kaptunk. A szél délelőtt erős 20-30 csomós lesz északról. Déli órákban átvált 30-40csomós délire és 15-20 fokot esik a hőmérséklet.

Mi lesz itt? Valószínű, egy a tervezett pihenő napokból!