Befejeződött a 2008 évi LASER VILÁGBAJNOKSÁG Terrigalban! Meglett az első és egyetlen vitorlás olimpiai kvóta, a két szörfös versenyző mellett egy laseres képviseli majd hazánkat a Pekingi Olimpián.

Reggel még tiszta kék égre ébredtünk. Mire leértünk a reggeli kocogáshoz az óceán partra már nagy lendülettel érkeztek a felhők. 11 órakor megjött a szél eleredt az
eső.

Vezetett a helyi terrigali versenyző, sejthető volt
mi fog történi. A délelőtti edzői megbeszélésen elmondták, erős szél várható, megtörténhet az, hogy a csoportokat egyenként viszik ki a futamokra, a nagyobb biztonság érdekében. A 13 órás rajtot halasztották, kimentek szelet mérni és 20 – 30 csomó között fújt. Elvileg 25 csomó ameddig versenyt rendeznek, ez az olimpiai ajánlás. Néha eredt az eső is. Három óra körül lehúzták a halasztást és felhúzták hogy a bronz csoportnak vége, mehetnek a hajóikat leadni, a többi
szereljen,
rajt lesz. 20-25 perc elteltével, mikorra mindenki beöltözött, és kezdték a vitorlákat bekötni, ismét jelzés, VÉGE!
A szél nem olyan erős, de nagyon forog, nem lehet versenyt tartani, volt az indoklás.
Õk mindent megpróbáltak, de ez van és nyert Slingsby Tom Ausztrália.

„ Az egyiknek sikerül, a másiknak nem ….”
Szól egy
régi dalban. Berecz Zsombor és Fazakas György eredményei olimpiai kvótát jelentenek
Magyarországnak. Mind ketten szinten belüli eredményt értek el, de indulni csak az indulhat majd Kínába aki itt előrébb végzett.

Zsombi nyugodtan, összeszedetten kezdett és a végére lett izgatott, túlzottan ideges. Gyöci nagyon idegesen kezdett és a végére nyugodott meg, kezdte ledolgozni a ponthátrányát.

Mi lett volna, ha ……? Nincs értelme ezeknek a szavaknak a
sportban, de biztos sokan, sok helyen, sokféleképpen fognak róla elmélkedni. A tényen nem változtat!

Nem véletlen kicsit késve készült el ez az utolsó beszámoló. Zsombi méltón és hosszan megünnepelte a sikert. SIKERES,
NYUGODT
FELKÉSZÜLÉST
ÉS

SZELET
AZ
OLIMPIÁN!
HAJRÁ
ZSOMBI!!

Búcsúzik a krónikás, vasárnap indulunk haza. Reméljük a tervek szerint megyünk és most még(egyszer) nem megyünk el Pekingbe. Hong Kong-on át Párizsba majd onnan hétfőn 11 óra körül érkezünk Budapestre.


Az MVSZ és a T-Mobile támogatásával