Az alábbiakban álljon itt a Magyar Vitorlás Szövetség 41. Kékszalag fesztivállal kapcsolatos ajánlatkérési dokumentációja.


Letölthető verzió


Magyar Vitorlás Szövetség

Ajánlatkérési dokumentáció

„rendezvényszervezés”

41. Kékszalag fesztivál

I. Ajánlattételi előírások



1. BEVEZETÉS

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) nyilvános eljárást hirdet rendezvényszervezés tevékenység végzésére.

Az ajánlatkérési dokumentáció kikötései, rendelkezései kötelező érvényűek az Ajánlattevők számára.

Az Ajánlatkérési dokumentáció részei:

I. fejezet:    Ajánlattételi előírások

II. fejezet:    Szerződéses feltételek

III. fejezet:    Szakmai specifikáció


2. AZ ELJÁRÁS MENETE

Az MVSZ a Kékszalag Fesztivált (esemény) az ilyen tevékenységre szakosodott cégek közreműködésével kívánja lebonyolítani. Az Ajánlatkérő számára legalkalmasabb cégek kiválasztása, a velük történő együttműködés az alábbiak szerint történik.

Az Ajánlattevők jelen eljárás során 2009. évben megvalósítandó eseményre készített terveket, kereskedelmi és szakmai alkalmasságot igazoló dokumentumokat, árajánlatokat tartalmazó ajánlatot nyújtanak be.

Ajánlatkérő az Ajánlattevők alkalmasságának megállapítása, az ajánlatok értékelése alapján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Ajánlattevővel 1 év időtartamra, az eseményre vonatkozó szerződést kíván kötni, mely kölcsönös megegyezés esetén további 2 évvel meghosszabbodhat.


3. AZ AJÁNLAT TÁRGYA

3.1 Esemény

41. Kékszalag Fesztivál

Időpont: 2009. július 02-05

Helyszín: Balatonfüred – Balaton

Részvevők: Magyar Vitorlás Szövetség

Tenderen győztes cég


3.2 Ajánlat tartalma

Az ajánlat kötelező tartalmi elemei:

3.2.1    A rendezvény terve: a rendezvény rövid szöveges bemutatása, részletes terv (helyszín, időbeosztás, infrastruktúra, vendéglátás, személyzet, szállás, szórakoztatóprogramok)

3.2.2    Média terv

3.2.3    Szerződés tervezetek ( MVSZ – szervező)

3.2.4    Szándéknyilatkozatok (szponzorok). A  korábbi „Kékszalag „ verseny, valamint  az MVSZ korábbi hagyományos támogatóival az ajánlattevő csak az MVSZ –el történt előzetes egyeztetés után veheti fel a kapcsolatot. A korábbi támogatókról az MVSZ ad tájékoztatást konkrét megkeresés alapján.


4. KAPCSOLATTARTÁS AZ AJÁNLATKÉRÕVEL

Kiegészítő információt Ajánlattevő írásban (faxon:0614606926, e-mail-en: hunsail@hunsail.hu) kérhet legkésőbb 2008. november15. napján 12,00 óráig, arra a választ az Ajánlatkérő a 2008. november 25. napján 16,00 óráig írásban adja meg. A kiegészítő információkat az ajánlatkérő minden ajánlattevőnek egyidejűleg megküldi.

Az Ajánlattevő bármely próbálkozása, hogy az Ajánlatkérőt az ajánlat értékelésében, az ajánlat összehasonlításában, vagy a szerződés odaítélésre irányuló döntésében befolyásolja, az Ajánlattevő ajánlatának elutasítását, az értékelésből való kizárását eredményezi.


5. AZ AJÁNLAT BENYÚJTÁSA

5.1 Határidő

Az ajánlatokat három (3) példányban (egy eredeti és két másolati példányban) kell benyújtani 2008. december 1. napján 10,00 óráig, zárt csomagolásban.

Az ajánlatokat

–    az ajánlattételi határidőt megelőző munkanapokon 9-12 óráig, az ajánlattételi határidő napján 9-10 óráig lehet benyújtani az alábbi címen:

Magyar Vitorlás Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. 102 szoba.

Az ajánlatok benyújtási határidejét követően az Ajánlatkérőhöz beérkező ajánlatokat az Ajánlatkérő visszautasítja és felbontatlanul visszaküldi az Ajánlattevő számára.

5.2 Részajánlat

Az Ajánlattevők nem tehetnek részajánlatot.


6. AZ AJÁNLATOK MÓDOSÍTÁSA

6.1 Az Ajánlatkérő az ajánlattételi határidő lejártáig meghosszabbíthatja az ajánlattételi határidőt, visszavonhatja ajánlati felhívását, illetve módosíthatja az ajánlati felhívásban meghatározott feltételeket. Amennyiben az Ajánlatkérő meghosszabbítja az ajánlattételi határidőt, visszavonja ajánlati felhívását, illetve módosítja az ajánlati felhívásban meghatározott feltételeket, úgy ezekről az Ajánlattevőket írásban értesíti.

6.2 Az ajánlattételi határidő lejártáig az Ajánlattevő is módosíthatja, illetve visszavonhatja ajánlatát.

A módosításról vagy visszavonásról szóló értesítést a jelen fejezet 4. pontjában leírtakkal összhangban kell elkészíteni, lezárni, megjelölni és kézbesíteni. A visszavonásról szóló értesítés telefaxon is elküldhető, de ezt egy cégszerűen aláírt megerősítő példánynak kell követnie, melynek postai bélyegzője nem lehet későbbi az ajánlatok benyújtására megszabott határidőnél.

Az ajánlattételi határidő lejártát követően az Ajánlattevő nem módosíthatja ajánlatát.


7. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG

Az Ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt, melynek kezdete az ajánlatok beadásának határideje, vége pedig a rendezvény lebonyolításának időpontja kötve van ajánlatához. Az ajánlattól eltérni, csak a két fél közötti szerződésmódosítással lehet.


8. AZ AJÁNLAT ELKÉSZÍTÉSE

Az Ajánlattevőnek az ajánlati felhívásban meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelően kell ajánlatukat elkészíteniük.

8.1 Az ajánlat formai követelményei

8.1.1        Az ajánlatnak az alábbi három külön fejezetből kell állnia:

I. rész: Kereskedelmi információk

II. rész: Szakmai információk

III. rész: Tervek

Az egyes fejezetek tartalmi követelményeit a 8.2 pont tartalmazza.

8.1.2        Az ajánlatokat a cégjegyzésre jogosultak által cégszerűen aláírva kell benyújtani úgy, hogy az anyagot roncsolás mentesen  ne lehessen megbontani.

8.1.3        Az ajánlatokat egy eredeti, és két -az eredetivel megegyező- másolati példányban kell benyújtani

Amennyiben bármilyen eltérés lenne a példányok között, az eredeti az irányadó.

8.1.4        A beadott anyag címlapján és a borítékon az alábbi információkat kell kötelezően feltüntetni:

–    az Ajánlattevő neve és címe, telefon- és fax száma, e-mail címe

–    Ajánlattevő kapcsolattartójának neve

–    41. Kékszalag Fesztivál

–    Rendezvényszervezés”

–    “Eredeti példány” vagy “Ajánlat másolat”

8.1.5        Az ajánlatot (az egyes fejezeteket) a 8.2 pontban rögzített sorrend alapján kell elkészíteni, lefűzni.

8.1.6        Az ajánlat eredeti és másolati példányait kitörölhetetlen tintával kell írni vagy gépelni.

8.1.7        A változtatás nélkül felhasznált nyomatott információs anyagokat leszámítva az ajánlatot aláíró személy(ek)nek az összes lapot szignálniuk kell.

8.1.8        Az ajánlat nem tartalmazhat betoldásokat, törléseket, vagy felülírásokat, kivéve, ha az Ajánlattevő javítja ki saját hibáját. Ilyen esetben az ajánlat aláírójának, illetve aláíróinak kézjegyükkel kell ellátniuk a javításokat.

8.1.9        Az ajánlatokat és az összes hozzá tartozó levelezést magyar nyelven kell elkészíteni. Az ajánlathoz csatolt nyomtatott információs anyagok bármilyen nyelvűek lehetnek, feltéve, hogy ezek hiteles magyar fordítását szintén mellékelik.

8.2 Az ajánlat tartalmi követelményei

Az ajánlatnak az alábbi 3 fejezetből kell állnia:

8.2.1    I. rész: Kereskedelmi ajánlat

8.2.1.1        Az ajánlat beadási határidejétől számítva három hónapnál nem régebbi, Cégbíróság által kiadott, a cég jelenlegi állapota szerinti eredeti vagy közjegyző által hitelesített cégkivonat. Az aláírási címpéldány eredeti vagy közjegyző által hitelesített másolata.

8.2.1.2        Ajánlattevő nyilatkozata arról, hogy az általa benyújtott ajánlatban közölt tények, adatok, információk a valóságnak megfelelnek.

8.2.1.3        Ajánlattevő számlavezető pénzintézetétől származó, az ajánlat beadási határidejétől számítva 1 hónapnál nem régebbi nyilatkozat az Ajánlattevő fizetőképességének megállapítására az alábbi tartalommal:

a) mióta vezeti a gazdálkodó szervezet bankszámláját,

b) fizetési kötelezettségeinek pontosan eleget tesz-e,

Amennyiben 1 éven belül változott a számlavezető bankja, úgy a korábbi bankájától is szükséges az igazolás becsatolása.

8.2.1.4        Ajánlattevői nyilatkozat arról, hogy az Ajánlattevőnek nincs 1 évnél régebben lejárt köztartozása.

8.2.1.5        Az Ajánlattevő nyilatkozata arról a tényről, hogy nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd-, illetve felszámolási eljárás nincs folyamatban.

8.2.1.6        Ajánlattevői nyilatkozat arról, hogy az Ajánlattevőnek nincs lejárt határidejű tartozása az MVSZ-szel szemben.

8.2.2    II. rész: Szakmai ajánlat

8.2.2.1    Ajánlattevő bemutatkozása (tevékenysége, működése, referenciája eddigi

általa szervezett eseményekre vonatkozóan)

8.2.2.2        Személyi feltételekre vonatkozó nyilatkozat (saját és külső személyzet)

8.2.2.3    Ajánlattevőnek van-e speciális kizárólagossága helyszín, catering, produkció, stb. vonatkozásában

8.2.3    III. rész: Tervek

A 3. pont szerint elkészített tervek, árajánlatok a 3.2 pontban előírt tartalommal.


9. AZ AJÁNLATTEVÕK ALKALMASSÁGÁNAK, ILLETVE AJÁNLATUK ÉRVÉNYESSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA

Az Ajánlatkérő az ajánlatok felbontását követően megállapítja, hogy az Ajánlattevő eleget tett-e a dokumentáció előírásainak, a formai és tartalmi követelményeknek, továbbá megállapítja az Ajánlattevő szerződés teljesítésére való alkalmasságát vagy alkalmatlanságát. Ez az alábbiak alapján történik.

9.1 Formai követelményeknek való megfelelés megállapítása

–        az Ajánlattevő az előírt példányszámban, zárt borítékban nyújtotta-e be ajánlatát

–        Az Ajánlatot az előírt megjelölésekkel látta-e el

–        az Ajánlattevő cégszerű aláírással, illetve szignóval ellátta-e az ajánlatokat

–        Az Ajánlattevő a 8.1 pontban rögzítettek szerint készítette-e el az ajánlatát

–        az Ajánlattevő becsatolta-e a szükséges nyilatkozatokat, igazolásokat, közölte-e a kért adatokat, információkat (8.2.1, 8.2.2, 8.2.3 pont)

Az Ajánlatkérő lehetőséget biztosít a nyilatkozatok, igazolások utólagos becsatolására, illetve formai hiányosságok pótlására. Ez utóbbi esetben az Ajánlatkérő az ajánlat eredeti példányán kívül az összes benyújtott dokumentumot visszaadja az ajánlattevőnek a bontási eljárás során.

Az Ajánlatkérő az összes Ajánlattevő egyidejű értesítése mellett írásban – megjelölve a határidőt- kéri fel hiánypótlásra az ajánlattevőt.

Amennyiben az Ajánlattevő az előírt határidőre nem nyújtja be a kért igazolásokat, nyilatkozatokat, nem pótolta a formai hiányosságokat, illetve nem rendelkezik érvényes cégbejegyzéssel, úgy az Ajánlatkérő az eljárás további részéből kizárja.

9.2 Tartalmi  követelményeknek való megfelelés megállapítása

9.2.1 Kereskedelmi alkalmasság megállapítása

A pénzügyi, gazdasági alkalmasság megállapítása kapcsán az Ajánlatkérő vizsgálja az Ajánlattevő által benyújtott, kereskedelmi információkra vonatkozó dokumentumokat, igazolásokat, nyilatkozatokat (8.2.1 pont szerint).

Az Ajánlatkérő kereskedelmileg alkalmatlannak minősíti az ajánlattevőt, ha:

–        az Ajánlattevő nem rendelkezik érvényes cégbejegyzéssel

–        ha az ajánlattevőnek van 1 évnél régebben lejárt köztartozása

–        ha az Ajánlattevő végelszámolás alatt áll, illetve ellene csőd-, illetve felszámolási eljárás van folyamatban

–        ha az ajánlattevőnek az MVSZ-szel szemben van lejárt tartozása

Amennyiben az Ajánlattevő valamelyik (egy vagy több) szempontból alkalmatlannak minősül, az Ajánlatkérő az eljárás további részéből kizárja az Ajánlattevőt.

9.2.2 Szakmai alkalmasság megállapítása

A szakmai alkalmasság megállapítása kapcsán az Ajánlatkérő vizsgálja az Ajánlattevő által benyújtott szakmai információkra vonatkozó dokumentumokat  (8.2.2 pont szerint).

Amennyiben az Ajánlattevő valamelyik (egy vagy több) szempontból alkalmatlannak minősül, az Ajánlatkérő az eljárás további részéből kizárja az Ajánlattevőt.


10. AZ AJÁNLATOK FELBONTÁSA

Az ajánlatok felbontása a beadást követően az Ajánlatkérő bizottság jelenlétében történik.

Ajánlatkérő az ajánlatok felbontásakor, illetve azt követően megállapítja, hogy mely ajánlatok érvénytelenek.

Érvénytelen az ajánlat, ha:

–        olyan Ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni az eljárásban,

–        az ajánlat benyújtására meghatározott idő eltelte után nyújtották be,

–        az nem felel meg a felhívás feltételeinek (mellékleteit nem, vagy értékelhetetlenül töltötték ki, nem az előírt módon nyújtották be ajánlatukat, illetve nem tettek eleget a követelményeknek).

Az érvénytelen ajánlatot tevő ajánlattevők az eljárás további szakaszában nem vehetnek részt.

A bontási jegyzőkönyvet minden Ajánlattevő részére írásban juttatja az Ajánlatkérő.



12. ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK

Az Ajánlatkérési dokumentációban meghatározott feltételeknek megfelelő ajánlatokat az Ajánlatkérő szakmai és kereskedelmi szempontok figyelembe vételével bírálja el és az ajánlattévők közül további tárgyalásra a három legjobb ajánlatot beküldő pályázót kéri fel.

12.1 Szakmai értékelés

A szakmai értékelés szempontjai a következők:

–     Fesztivál helyszíneinek kiválasztása

–    Parti programok összetétele, minősége

–    Fesztivállal összekapcsolt rendezvények, programok

–    Biztonság

–    Marketing és PR tevékenység

12.2 Kereskedelmi értékelés

A kereskedelmi értékelés szempontjai a következők:

– „Kékszalag Fesztivál” jogdíj  (min. 30 millió Ft) megfizetésének vállalása

– Az MVSZ részesedése a szponzori bevételekből

– Média portfólió

12.3 Összesített eredmény

Az ajánlatkérő a szakmai és kereskedelmi szempontok figyelembe vételével

alakítja ki az összesített eredményt.

II. Szerződéses feltételek


1. AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSA, SZERZÕDÉSKÖTÉS

1.1 Az ajánlatok elbírálási határideje a beadási határidőtől számított 15 naptári nap.

Az Ajánlatkérő az elbírálási határidőt egy alkalommal legfeljebb 30 nappal meghosszabbíthatja. Amennyiben az Ajánlatkérő meghosszabbítja az elbírálási határidőt, erről az Ajánlattevőket írásban értesíti.

1.2 Az ajánlatok elbírálása során az Ajánlatkérő írásban felvilágosítást kérhet bármely Ajánlattevőtől az ajánlattal kapcsolatos nem egyértelmű kijelentések tartalmának tisztázása érdekében, illetve kiegészítő információkat kérhet.

1.3 Az Ajánlatkérő joga a szakmailag legjobb ajánlat(ok) elfogadása és bármely, vagy az összes ajánlat elutasítása (az eljárás eredménytelenné nyilvánítása indoklás nélkül), ha az számára nem előnyös.

1.4 Szerződéskötés a pályázat eredményhirdetésétől számított 30 naptári napon belül történik.

1.5 Az eljárás eredményéről az Ajánlattevőket az Ajánlatkérő írásban értesíti, előreláthatóan február közepén.

III. Szakmai specifikáció

A Magyar Vitorlás Szövetség – két év saját bonyolítást követően – hagyományteremtő szándékkal kívánja megrendezni a 41. Kékszalag Fesztivált. Szeretné a tókerülő regattát kiemelni a hagyományos túraverseny soraiból, és a hazai vitorlázás ünnepévé kívánja fejleszteni.

A verseny rangjának emelése érdekében a verseny szakszerű lebonyolítása mellett

amelyet az MVSZ bonyolít a parti rendezvények, illetve a média jelenlét  is megfelelő szakmai szervezést, hátteret és hangsúlyt kell kapjanak.

Az MVSZ a rendezvény sikerének tekinti, ha az esemény hagyományteremtő célját eléri, népszerűsége – rendezvény látogatottság, indulók száma – a jövőben évről-évre növekszik.

Kiemelt szempont, hogy a verseny és rendezvény nemzetközi szakmai kommunikációja annak  érdekében , hogy  a külföldi résztvevők és látogatók száma évről évre emelkedjék.

A szervező feladata:

•    A rendezvény kidolgozása, a megadott szempontok alapján;

•    Javaslatok kidolgozása a rendezvény helyszínére, alap- és kiegészítő programjaira, valamint teljes körű megvalósítására (technikai, személyzeti infrastruktúra stb)

•    Kivitelezési terv készítése, kapcsolattartás a verseny rendezőjével

•    Média terv

•    Arculati anyagok tervezése(programfüzet, meghívók, regisztrációs lapok, badge, póló etc.)

•    Javaslatok szponzori támogatókra, esetleges szándéknyilatkozatok beszerzése;

Tervezett létszám: várhatóan 550-560 hajó, kb 3.000 fő  versenyzők+támogatók

Fesztivál látogatók száma : 8-10 000 fő

Rendezvény tervezett időpontja és időtartama:

2009. július 02-05.

Rendezvény helyszíne:

Balatonfüred központ (Balatonkenese – Siófok – Tihany – Keszthely-Balatonfüred) a verseny útvonala

Kötelező események:

•    Kékszalag Fesztivál teljes körű lebonyolítása;

•    Sajtótájékoztató megszervezése;

•    Közös vacsora a

•    Díjkiosztó ünnepség

•    Szabadidős programok

Szervező díjazása:

A szervezőt illetik a fesztivál bevételei és terhelik a felmerülő kiadások.

Az MVSZ a „Kékszalag Fesztivál” jogdíjra és a szponzori hozzájárulások egy meghatározott részére tart igényt.