A Groupama 3 trimarán zöld jelzést kapott rekordkísérlete 24 órán belüli megkezdéséhez

Már csak néhány óra, és Franck Cammas legénységével újabb rekordkísérletre vállalkozik, ezúttal egy világkörüli vitorlásútra indulnak egy különleges, kifejezetten versenyzésre kialakított trimaránnal.

A Groupama 3 trimarán néhány napja, 2009. november 1-je óta várakozik a megfelelő időjárási viszonyokra indulásra készen a franciaországi Brest kikötőjében. Ahhoz, hogy Cammas kapitány és legénysége megdöntse a jelenlegi rekordot kevesebb, mint 50 nap és 16 óra alatt kell körbehajózniuk a Földet. A Groupama 3 trimarán csapata egész évben készült a rekord megdöntésére, 2009-ben már 15 000 mérföldet tettek meg, amely megfelel a világkörüli vitorlásversenyen teljesítendő táv kétharmadának.

Franck Cammas immár másodszor vág neki, hogy megdöntse a Jules Verne Díj rekordját. „Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a kitűnő hajó mellett szükségünk van egy összetartó, tapasztalt és teljesítményorientált csapatra. A Groupamával fennálló több mint 12 éves együttműködésünk biztos hátteret nyújt a Groupama 3 trimarán kiváló legénységének. Az együttműködésünk 2015-ig szóló megújítása, a Groupama bizalma még több motivációt jelent az új rekord felállításához” – mondta a francia hajóskapitány.

A rekordkísérletről és a  Groupama 3 trimaránról folyamatosan frissített információt a következő honlapon találhat (angol és francia nyelven): www.cammas-groupama.com