Az idei Rolex Sydney-Hobart versenyen többek között az első öt helyet a Southern Spars árbocait használó hajók hozták el. Így végkép elmondható, hogy az ausztrál gyártó piacvezető az offshore versenyhajók rudazatának építésében.

A Southern Spars páratlan tapasztalatra tett szert a karbon árbocok építésének terén és  az EC6+ karbon riggelésben a világ grand prix és offshore yachtjainál.

Korábban 2009-ben figyelemre méltó teljesítményt ért el az Ericsson Racing Team és a PUMA amikor az élen végzett a 2008-2009-es Volvo Ocean Race-en teljes mértékben Southern Spar által szerelt rudazattal és, hogy teljes legyen a kép, az összes befutó hajó EC6+ karbon rigrendszert használt.

Neville Crichton (Alfa Romeo) és Bob Oatley (Wild Oats XI) már hosszú ideje ügyfelei a Southern Sparsnak és évek óta a cég árbocát és EC6+ rigrendszerét használják hajóikon.

„Neville és az Alfa Romeo csapata bámulatos rekordot állítottak fel a az idei Transpac versenyen és a mi helyi Coastal Classic versenyünkön. A győzelmük a Rolex-Sydney-Hobart 2009 évi versenyén fantasztikus tetőpontja mind a csodálatos 2009-es évnek, mind az előző évek Alfa Romeo színekben elért eredményeinek az egész világon” – mondta Mark Hauser a Southern Spars Sales főnöke.

„Jó volt látni az angol ICAP Leopard és a RAN magas színvonalú kampányát a 2009-es Fasnet Race sikere után, az ausztráliai vállakozásukat és a Rolex Sydney-Hobart versenyen elért elismerésre méltó teljesítményüket.”- tette hozzá Hauser.

Hozzá kell tenni, hogy az IRC maxik és mini-maxik mellett Southern Spars EC6+ rigrendszert használt a Rolex Sydney-Hobart Handicap győzelméért versenyző hajók nagy része is. Beleértve a Loki-t, a Yendys-t és a Limit-et.

A Southern Spars biztosította a design és építési erőforrásait Grant Wharington erőfeszítési számára is, hogy megpróbálja módosítani azt az árbocot, amit Neville Crichtontól kapott.

Bár nem volt korábban kapcsolatuk Grant Wharrington-nal és hajójával az Ethan Stadium maxi yachttal, a Southern Spars megadott minden lehetséges segítséget, hogy a hajó felkészüljön a 2009-es Rolex Sydney-Hobart versenyre.

forrás: sail-world.com