Laser standard nyílt és laser radiál női Európa-bajnokság, Tallin. Zsombi harmadik helyen ért célba a hatodik futamon!

Újabb két futam került lebonyolításra a tallini laser és laser radiál női Európa-bajnokságon É-ÉK-i 8-10 m/s-os szélben, így a mezőny már hat érvényes futamot tudhat magáénak.

Berecz Zsombi továbbra is stabil teljesítményt nyújt, s remekül vitorlázik. Az első futamban 15. helyen ért célba, míg a sorban hatodik futamot a kiváló harmadik helyen fejezte be, mellyel jelenleg a 29. helyen áll a 148 főt számláló nyílt versenyben, míg az Európa-bajnokság rangsorában a 25. helyen szerepel. Zsombi eddig minden futamon csoportjának elején, egyenletes teljesítményt nyújtva vitorlázott, ( 12, 13, 17, 12, 15, 3 ) ami jól jöhet a végelszámolásnál. Az összesített lista élére az ausztrál Tom Slingsby lépett előre, aki egy harmadik és egy első helyezéssel zárta a mai napot, s egyetlen futamon sem került tízen kívül. A második helyre, s egyben a legjobb európai pozíciójára feljött az osztrák Andreas Geritzer, míg az első két napon még az élen álló holland Schaardenburg visszacsúszott a dobogó legalsó fokára, annak ellenére, hogy már három futamgyőzelmet is bezsebelt. Van azonban egy 26. és egy 17. helyezése, ami letaszította addigi trónjáról. Másik magyar standard versenyzőnk, Tomai Balázs a mai napon gyengébben szerepelt, csoportjának vége felé ért célba, mellyel visszacsúszott a 106. helyre.

A nők versenyét továbbra is a horvát Tina Mihelic vezeti. Újabb 3. és 1. helyezéseivel már 11 pont előnyre tett szert a második helyen álló angol Charlotte Dobsonnal szemben. A harmadik helyet a finn Sari Mutala foglalja el hat futam után, azonos ponttal a negyedik helyen álló belga Evi Van Ackerrel. Karé Réka mindkét futamon a 32. helyen ért célba csoportjában, mellyel három helyet javítva előrébb lépett a 66. helyre a 88 fős női mezőnyben.


E.B.

Ha valaki facebook rajongó és megjelölte az EB oldalát, ( www.facebook/lasertallinn2010 ) az ma örömmel olvashatta és esetleg like-olhatta az alábbi feljegyzést:

Laser European Championships 2010 Tallinn Laser Standard Race 6:

Yellow group: 1. Slingsby Tom (AUS), 2. Cedergardh Emil (SWE), 3. Goodison Paul (GBR)

Blue group: 1. Buhl Philipp (GER), 2. Palk Ryan (AUS), 3. Berecz Zsombor (HUN)

Red group: 1. Mihelic Danil (CRO), 2. Radelic Luka (CRO), 3. Schaardenburg Rutger (NED)