A verseny második reggelén vízszintesen álltak a zászlók a kikötőben, így az összes osztályt kivitték a pályájukra és sikerült is megrendezni a tervezett futamokat.




A legnagyobb meglepetés talán a Finn osztályban történt, hiszen Ben Ainslie ’csak’ második és Giles Scott az, akiről most mindenki beszél. Az eddig megrendezett 4 futamból 4-et nyert meg és 10 pontos előnnyel vezet honfitársa előtt, aki feljött Zach Railey elé a harmadik helyről.

Giles Scott

Starban a brazil Scheidt és Prada kettős még mindig vezet Lööfék előtt 5 ponttal. Scheidtnek 5 olimpiai érme van, Lööfnek csak egy, viszont kétszeres világbajnok és a jelenlegi világranglista harmadik helyén áll.

Hauz

Evi Van Acker a radiálosoknál a tegnapi két második helye után megerősítette vezető pozícióját, hiszen két első hellyel gazdagodott. Elég jó sebessége volt bőszélben, amivel sikerült akkora előnyt szereznie, hogy csak biztonságosan vitorlázva a mezőnnyel befusson az első helyen.

Standard Laserben Clay Johnson továbbra is vezeti a legnépesebb mezőnyt, két harmadik helyet szerzett. Itt a nap nyertese a svéd Rasmus Myrgren, aki mindkét futamot megnyerte csoportjában. A másik csoportban a két brit, Paul Goodison és Nick Thompson szerezték meg az első helyeket, így továbbra is izgalmas a dobogó környékén a csata.

49erben az eddig vezető Paul Brotherton és Mark Asquith páros visszaesett a harmadik helyre, az egyik futamban borultak is egyet, de még mindig lőtávolban vannak az elsőtől. Itt is érződik a britek dominanciája, hiszen csak ők vannak a dobogón. A versenyt itt John Pink és Rick Peacock vezeti, akik az összes futamot megnyerték a második napon.

Női RS:X-ben Marina Alabau további 2
A női match race
futamot nyerve őrzi első helyét, míg a férfiaknál az eddig élen álló Nick Dempsey két negyedik helyezést szerzett, a holland Dorian van Rijsselberge vette át a vezetést, aki szintén első helyezéseket szerzett.
Detre Diána a 14. helyen áll, az egyik futamban amikor az élmezőnyben vitorlázott, elszakadt a trapéz állító kötele, így sajnos visszacsúszott pár helyet.

470 férfiben Nick Asher és Elliott Willis áll továbbra is a lista élén, míg a tavalyi világbajnok Matthew Belcher és Malcolm Page feljött a 3. helyre. A nőknél sincs változás az élen, a franciák egy harmadik és egy negyedik hellyel várják a folytatást az első helyről.

A női páros versenyben két csoportban már megvannak a továbbjutók, már csak a harmadikban kell mindenkinek menni 1 futamot és megvan az arany, ezüst és bronz csoportnak a beosztása. Itt az ausztrál Souter az egyetlen, aki 100%-os teljesítményt nyújt, mind a 7 meccsét megnyerte.