Szoros csatában végül Guillaume Florent és Pascal Rambeau a győztese az idei versenynek.

A verseny ötödik napjára kicsit lehűlt a levegő, de az észak-északnyugati szél már lehetőséget adott a versenyzésre, elment a vihar, bár még így is tudott 20 csomósokat lökni. Mivel előző nap nem tudtak futamot tartani, kettőt tervezett mára a rendezőség. Az első futamot fél hajóhosszal Fredrik Lööf és Max Salminen nyerte, akik középen rajtolva, jobbra tendálva a jobbra forduló szélben végig az élmezőnyben vitorláztak és csak a végén álltak az élre és szerezték meg a futamgyőzelmet.



A második futamuk már nem sikerült ennyire jól, hiszen rajtnál beszorultak és onnan már nem tudtak előrekeveredni, így csak a huszadik helyezés jutott nekik. Ezt a futamot a német Alexander Schlonski és Matthias Bohn nyerte, honfitársuk Johannes Babendererde és Timo Jacobs előtt. Az egyetlen egység, aki nem esett ki egyik futamon se az első tízből, az ír Peter O’Leary és David Burrows lett, akik ezzel az élre álltak.

utolsó rajt

Az utolsó napra part felől fújó forgolódós, 12 csomós szél hozta az izgalmakat. A rendezők 11 mérföldes pályát tűztek, így elég hosszú futam lett ez is, amit végül az új-zélandi Hamish Pepper és Craig Monk egység nyert. Második lett a norvég egység, akik még a verseny elején vezették a regattát. A franciák lettek a negyedikek, az írek pedig a hatodikak, ami a franciák győzelmét jelentette a nagy presztízzsel rendelkező regattán. Florentnek ez volt az első Bacardi kupája, 2008-ban harmadik lett finnel az Olimpián és még csak 1 éve ült be starba, ami elég nagy kihívás volt neki, hiszen itt már van egy mancsaft is és sokkal technikásabb hajó, így nagyon örült, hogy megnyerhette a versenyt.