Kevesebb szél, viszont ugyanannyi izgalom volt a regatta utolsó pár napján a szombati medal race-ek előtt. A nagyobb flották már arany és ezüst csoportban folytatták a versenyt.


4. Nap:

470 férfiben a vezető ausztrál és a harmadik helyen álló francia egység helyet cserélt a másdik svéd egység körül.

Nőiben az új-zélandiak vették át a vezetést a britek elől, akiknek ez volt eddig a legrosszabb napjuk egy 16. és egy 8. hellyel. 3. az izraeli páros.

A 49er arany csoportban 4 futamot sikerült rendezni, itt az ausztrál világbajnokok két futamgyőzelemmel, egy negyedik és egy hatodik hellyel vették át a vezetést. Sibelloék nem tudtak egy 8. helynél jobbat menni, így visszacsúsztak a 4. helyre.Az angol John Pink és Rick Peacock második, míg a francia Stepjane Christidis és Peter Hansen feljött a 3. helyre.

Slingsby

A férfi lasereseknél Nick Thompson vezetett, de egy felejtendő napot vitorlázott egy 32. és egy 34. hellyel, így visszaesett a 9. helyre. Tom Slingsby vette át a vezetést egy első és egy 3. hellyel. Andrew Murdoch második, míg a holland Schaardenburg a harmadik. Zsombinak egy 25. és egy 54-el nem ez volt a legjobb napja.

Laser radiálban az ír Annalise Murphy visszaesett a harmadik helyre egy 13. és egy első helyezése után. Evi Van Acker vette át a vezetést, míg Marit Bouwmeester a második, de csak 1 ponttal lemaradva.

RS:X-ben volt változás bőven, az új-zélandi Jp Tobin és a holland Rijsselberge megverte Nick Dempsey-t. Az első három után 10 ponttal lemaradva jön a lengyel Przemek Miaczynski. Áronnak a gyenge szél nem annyira feküdt, 34 és 35 voltak a mai futameredményei, bár az arany csoportban ez is elég jónak számít, pláne ha figyelembe vesszük azt, hogy Áron idén tért vissza a versenyzéshez az Olimpia óta.

Nőknél Alabau volt a gyenge szél királynője egy első és egy harmadik hellyel vette át a vezetést Lee Korzits előtt. Zofia Klepacka továbbra is a harmadik helyen áll. Didó az ezüst csoportban egy 13. és egy 14. hellyel fejezte be a napot.

A párosversenyben korai kezdés és késői végzés volt, hiszen be kellett pótolni az előző nap elmaradt futamokat, de szerencsére be tudták fejezni az arany csoport és a vígaszág csoport futamait és kialakultak a negyeddöntő párosításai.

Ainslie

Finnben Ainslie tovább növelte előnyét honfitársával szemben, aki szintén 1 ponttal növelte előnyét a horváttal szemben.

A csillaghajóknál a brazil páros vezet továbbra is a svédek előtt, de már csak 1 ponttal. A lengyel Mateuszék a harmadikak, 15 ponttal lemaradva az elsőtől.

5. nap:

Kevés széllel indult, délelőtt még 5-6 csomó körül fújt, majd jött egy zivatar, ami keresztűlvonult a pályákon, olykor 20 csomós szelet, majd hideget és esőt hozva.

Párosversenyben a negyed és elődöntők zajlottak, a döntőbe Macgregor és Tunnicliffe jutott, ami szombaton lesz megtartva.

A többi osztályban az első tízbe kerülésért versengtek még.

Férfi 470-ben továbbra is a franciák vezetnek, de az ausztrálok csak 5 ponttal vannak lemaradva. Harmadik az izraeli páros, de nekik már 24 pont hátrányuk van az előhöz képest. A svéd páros a legnagyobb vesztese a napnak, hiszen a harmadikról a kilencedik helyre estek vissza. A britek világbajnoka nem fért be az első 10-be, így nem lesz ott a medal race-en.

Női 470-ben is kemény a csata, bár itt az új-zélandi lányokat már elég nehéz megverni, hiszen 16 pont előnyük van a franciákkal szemben. A brit Hannah Mills és Saskia Clark a harmadik, még 6 ponttal lemaradva. A világbajnokok hiányozni fognak az érem futamból, hiszen nem fértek be ők se az első 10 közé.

GBR

49erben az ausztrálok vezetnek 16 ponttal, itt is a franciák állnak a második helyen, akiket 3 brit követ, akiknek mind megvan az esélye a dobogó második fokára.

A britek csatája a finnben is folytatódott, Ainslie és Scott is nyert 1-1 futamot az utolsó előtti nap, ám Ainslinek a második futama már nem annyira sikerült jól, egy 5. hellyel elvesztette a 20 pontos előnyét és csak 16 pont már a különbség. 3. helyen a horvát Gaspic áll 11 ponttal lemaradva Scott-tól.

Starban az élen álló Scheidt és Lööf egyenlő ponttal várják az utolsó futamot, ráadásul 30 pontjuk van a 3. helyen álló Diego Negrivel szemben, így egy izgalmas párosverseny lesz az utolsó futam.

Goodison

Laserben Slingsbynek nem volt jó napja, de az őt üldözőknek sem volt sokkal jobb, így még mindig vezeti a mezőnyt. Második helyen Andrew Murdoch, míg harmadik helyen Paul Goodison áll. Õk már biztos, hogy az első három lesznek, csak a sorrendjük kérdéses. Berecz Zsombi az utolsó nap ment egy 7. helyet, ami kíváló eredmény, sajnos a következőben egy kiesőt, amivel végül a 42. helyen fejezte be a regattát.

Slingsby

Radiáloknál Marit Bouwmeester vezet 6 ponttal Evi van Acker előtt, míg az ír Annalise Murphy a harmadik 13 ponttal lemaradva. Sari Multala és Paige Railey nem fértek az 1-10-be.

Férfi RS:X-ben komoly csata lesz a medal race-ben, hiszen csak egy pont választja el az élen álló Kiwit a brittől, de ebbe a csatába is beleszólhat még Rijsselberge, aki 6 ponttal van lemaradva. Gádorfalvi Áron a 29 helyen végzett a versenyen, ami a mezőny első harmadát jelenti.

A nőknél még szorosabb, hiszen Klepacka és Alabau egyenlő ponttal várják a döntő futamot, tőlük 13 ponttal lemaradva van Maja Dziamowska és Lee Korzits még 2 ponttal lemaradva. Didó sajnos már nem sokat tudott javítani, egy 4. és egy 5. hellyel az ezüst csoport 9. helyén fejezte be a versenyt.