Szombaton ért véget az Előolimpia, melyre 5 magyar versenyző utazott.


A legjobb és talán legmeglepőbb eredményt Berecz Zsombor hozta, aki sokáig az első 10-ben tanyázott, de sajnos az utolsó versenynap már nem bírt az élmezőnyben maradni és így ‘csak’ a 13. lett, ami az Olimpia előtt 1 évvel rendkívüli jó eredmény. Két harmadik helyet is húzott a verseny során és csak egy futamon végzett a mezőny második felében, ami bíztató előjele egy kíváló Olimpiai szereplésnek.

Férfi RS:X-ben Gádorfalvi Áron képviselte hazánkat, Õ végig a 20. hely környékén tanyázott és sajnos nem volt 10-en belüli eredménye, bár ő csak idén állt vissza a deszkára két év kihagyás után, úgyhogy még van ideje visszarázódni, de ez már majdnem a mezőny fele, ami egy ilyen versenyen nem tekinthető rossz eredménynek egyáltalán.

Női RS-X-ben Detre Diána versenyzett. Sajnos ő nem szerepelt annyira jól, mint Áron, a 22. helyen végzett a 28 fős mezőnyből, bár itt elég sűrű a mezőny és nagyon kemény a meccs 1-1 helyezésért. Legjobb helyezése 17., míg legrosszabb 25. volt, szóval elég egyenletes teljesítményt nyújtott az eredmények alapján.

Laser Radiálban Héjj Viki nyerte a válogatót Karé Rékával szemben, így ő utazhatott a versenyre. Sajnos az erősebb szeleket nem bírta, így akadt pár olyan futama, amiben nem tudott elindulni vagy célbaérni, így végül 1 hajót utasított maga mögé a 49 hajós mezőnyben.

Finnben volt még magyar egység Pál Gaszton személyében, aki eleinte nem érezte a ritmust, de a verseny vége felé már kezdett belejönni és 4 futamban már az első 20-ban tudott végezni a 27 hajós mezőnyből és végül a 24. lett.

Nem volt túl meleg, voltak futamok gyengébb és erősebb szelekben, sima és hullámos vízen, így a versenyzők változatos körülmények között tudtak megmérkőzni.


Eredmények