Hatodik alkalommal írta ki a versenyt az FGF és harmadszor az ACO Magyarországgal közös névadás mellett.

Az épületgépészek második éve aktív résztvevői a regattának. Ebben az évben először a Balaton keleti medencéjében, a Balatonfői Yacht Clubban volt a versennyel egybekötött társasági esemény.A főtámogatók elképzelése, mely szerint a rendezvénnyel kapcsolatos elvárás, hogy megtartsa szakmai intimitását, ugyanakkor évről évre több céget vonjon be a résztvevői körbe, megvalósulni látszik. Idén nem csak a névadók és a szakmai partner, a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezett külön programokat a versennyel párhuzamosan, több társaság használta ki a lehetőséget, hogy partnertalálkozót vagy céges rendezvényt időzítsen a szakmai regatta idejére és helyszínére. A névadók mellet a WILO, a BWT Hungária, a Grundfos Hungária, a Gienger és a +GF+ voltak a rendezvény kiemelt szakmai támogatói.Pénteken a MÉGSZ tartott szakmai napot, estig tartó programokkal, előadásokkal. A nap végére megérkeztek a nagyobb céges csapatok is, így semmilyen akadálya nem volt, hogy hajnali fél négyig tartó buli zárja a rendezvény első napját. Az éjszaka komoly kihívás elé állította a résztvevőket, aggodalomra okot adó létszám jelent meg a skipper meetingen. A látszat ellenére 11 óra előtt néhány perccel majd 40 hajó cikázott a rajtvonal mögött. Lassan már megszokott, hogy a szakmai regattákon a YS I osztály a legerősebb, most sem volt ez másképp, a résztvevők 60% ebben az osztályban versenyzett.

Szombaton Kenese – Almádi – Kenese – Sóstó – Kenese pálya lett tervbe véve, de a szél hiánya csupán a pálya felének teljesítését tette lehetővé és az Almádiból visszatérő hajókat befuttatta a versenyrendező. A túrafutamot a Grundfos Hungária nyerte a Király Zsolt kormányozta Sponsival. Második a Merkapt lett a Gardazzurával, míg a bronzérmes az ACO Magyarország első csapata lett, a Sleepwalkerrel.

Valójában ezen a regattán 60 hajó indult, de ebből 20 Micro Magic a mólóhoz közelebbi pályán versenyzett déltől ötig. A rajtidők eltolásának köszönhetően a yardstick II osztályban győztes ACO Magyarország II. csapatát erősítő Székely Antal és ifj. Csóka László még éppen időben ért partra, hogy részt vegyen az MM versenyen, sőt a mezőny első két helyén végezzen. Most érződött először az MM flotta versenyén a BHSE fölénye, ugyanis az első öt helyből négyen ennek a klubnak a színeiben vitorláztak.Öt órakor kezdődtek a parti programok, a vacsorához felszolgált borokat Polgár Zoltán személyesen mutatta be a résztvevőknek, majd a borászat kóstoltató sátrában további kiváló borok és néhány különlegesség is előkerült. A vacsora után következett az eredményhirdetés, ahol az abszolút sorrendet és a yardstick osztályokat díjazták valamint az épületgépészek részére különdíjakat adtak át.

A parton, a modellhajó verseny mellett kerékpár kiállítás és bemutató volt, továbbá kiállított a Helly Hansen és a Suunto is. Az esti órákban a rendezvényről légi felvételeket készítő modellhelikopter okozott nagy feltűnést, amikor az árbocokat kerülgetve filmezte a helyszínt.Másnap, halasztással indult a versenynap, majd 11 óra után elkezdett fújni a délnyugati szél. A rendezők gyorsan pályát tűztek és már indult is a rajteljárás. Vasárnap sikerült két futamot rendezni, melyek összesített eredménye alapján yardstick I-ben a Detre Mérnökiroda nyert, megelőzve a Vill-Korr hajóját és a SysArtist csapatát. Yardstick II-ben ismét az ACO II nyert a C és T Design előtt, harmadik a Symantec – Humansoft lett. Yardstick III-at az IQSailPro nyerte.A versenyt a szakmai támogatók mellett támogatta a villányi Polgár Pincészet, a Suunto, az iWant webáruház, a Fritz Segel, a Hanse és a WIA.

Eredmények:

http://www.compassmagazin.hu/verseny/vi-kozmu-es-epuletgepesz-kupa.html

Micro Magic eredmények:

http://www.micromagic.hu/forum/eb_utanerzes_verseny_2011_09_03_kenese/

Képek és videó hamarosan!


Fotó: Leiner András