Gyorsjelentés, mert nem szeretnénk elrontani senki szórakozását sem. Az AC nézve jó.

Az erősorrend nem nagyon változott az elmúlt napokban Plymouthban az AC sorozatban. A szerdai-csütörtöki nem túl erős szél lehetővé tette a gyengébb csapatoknak is, hogy egy-egy futamban dobogós helyen végezzenek. A végső kupagyőzelemre is esélyes 3 favorit ORACLE, Artemis és ETNZ 6 futam után is az élen, de érdekes, hogy a címvédő kormányos Spithill csak az ötödik, szóval van baj.

A közvetítés most is kiváló volt, továbbra is csak a rendező operatőr téved el néha a pályán, de azért a gyors ismétlésbe szinte minden lényeges dolog bekerül. A kommentátorok próbálják közérthetően előadni a látottakat, ritkán beleborulva szakmázásba. Sőt, ha szakszavakat használnak, akkor igyekeznek azokat magyarázni is, pl gennaker=spinnaker=’a harmadik vitorla’=’a nagy vitorla a hajó elején’ és hasonló. Szóval melegen ajánljuk mindenkinek, aki pötyög angolul.

A versenyzők meg néha megfeledkeznek önmagukról, azaz inkább arról, hogy be vannak kamerázva és mikrofonozva, mint a villalakók, így olyan örök igazságokat is hallhatunk, amit csak élőben tapasztalunk meg. „It’s not a fuckin Match Race! Where are you going you fuckin idiot?!” – ezt Russell Coutts közölte Chris Draperrel egy felesleges luvolás közben.

Eddig csak mezőnyfutamokra került sor, péntek délutántól párosverseny orrba-szájba. Ez is jó lesz. Mára 12-17 csomót, holnapra már 18-25 csomót jósolnak. Szuper lesz.

Nálunk továbbra is élőben a főoldalon a ’Hét videója’ helyén rendszerint délután 3 órától ’Live videó’ fülre kattintva tekinthető meg az élő közvetítés. Adott napi teljes ismétlés késő estére kerül fel az AC youtube oldalára.


Fotó: americascup.com