Egy ideje hírek keringenek arról, hogy a Nacra egy új 16 lábas katamaránt fejleszt.

A hír igaz, ezúton bemutatjuk az új “NACRA F16 ”-ot.


Az F16 osztály fejlődése:

A NACRA Sailing International folyamatosan figyelemmel követte az  F16 osztály fejlődését. A kezdetekben egyedi építésű hajók alkották az osztályt de mára – az ISAF-nál 2010 végén hivatalossá vált “ bejegyzett osztály” státuszával – elmondható, hogy új, önálló osztály született.  A hír hallatán a NACRA Sailing International azonnal eldöntötte, hogy elérkezett az idő a saját hajó megtervezésére.  A nagymúltú gyártók belépésével – mint a NACRA is – az F16 osztályt rövid úton ugrászserű fejlődést érhet el.


A lehetséges célközönség öt főbb csoportja:


Szóló vitorlázók,


Szülők, akik kisebb gyermeküket tanítják a katamaránozásra,


Vitorlázók, akik egy könnyű hajóra vágynak az összes lehetséges vitorlával, esetenként legénységgel vagy anélkül,


Könnyű súlyú versenyző egységek, akik az F18-as osztályhoz túl könnyűek és egy versenyképes, izgalmas hajóban vitorláznának,


Párok/vegyes csapatok akik a katamarán vitorlázás határait keresik.


A tervező csapat:

A NACRA F16-ot a világ egyik legsikeresebb többtestűekre szakosodott tervező vállalata, a Kaliforniai központú Morelli & Melvin álmodta meg és készítette el a terveket. A NACRA Sailing International részéről Peter Vink vezette a NACRA F16 prodzsektet: ” Egy olyan friss osztályban, mint az F16-os, nagy tapasztalatokra épülő, mégis előremutató hajóval akartunk előrukkolni. A 16-osokat kedvtelési és versenyző vitorlázóknak egyaránt javasoljuk. Próbáld ki, fedezd fel és meggyőződhetsz róla, hogy az új F16-ossal a NACRA nemcsak egy lépéssel jár előrébb, hanem mérföldekkel!”Sikeres kombináció:A Morrelli &Melvin tervező csapata már korábban is sikeresen dolgozott együtt a  NACRA-val, amit az előző modellek is mutatnak: NACRA Playcat (1995), NACRA Inter F18(1995), NACRA F18 Infusion(2005) & The NACRA F20 Carbon(2009). Mindkét Morrelli & Melvin által tervezett F18-as nyert F18 Világbajnokságot számos alkalommal, az F20 Carbon-nal egy valódi versenygép született amely a nehezebb súlyú versenyzőknek is passzol és nyeri a versenyeket abszolútban és előnyszámítással is. A Morrelli & Melvin komoly részt vállalt a legutóbbi America’s Cup hajók tervezésében is. Folyamatosan fejlődő és legmagasabb szintű tudásukat használták fel az új NACRA F16-os megtervezéséhez.


Elérhetőség és árak:

A NACRA F16 már 2011 decemberre rendelhető. Árakról keresse helyi értékesítőnket.
A NACRA-ról:

A NACRA Sailing International az egyik legnagyobb többtestűeket gyártó vállalat a sportkatamaránok világában. Több mint  80 értékesítőjével a világ vezető márkája a többtestű hajók között. Szervízhálózatával , értékesítőivel népszerűsíti a többtestű hajókat világszerte. A  NACRA Sailing International központja Hollandiában található. Az 1975-ben Kaliforniában alapított NACRA vállalat 2010-ben ünnepelte 35. születésnapját. NACRA, mindíg egy lépéssel előrébb!