Tegnap első Keszthely-Kenese rekordkísérlete során Földvár magasságában borult fel a 35 lábas katamarán.

A csapat a távot a borulásig  1 óra 45 perc alatt tette meg, majd jött a képen is látható borulás, szerencsére senki sem sérült meg és a technika is megúszta. Így talán nem szegte kedvét a csapatnak, hogy ismét rápróbáljon majd egyszer a rekordra. Reméljük legközelebb nagyobb sikerrel járnak!




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

Részlet a csapat Facebook oldalon megjelent leírásából: „Kísérletet tettünk a Keszthely-Kenese rekord megdöntésére, amelyet 3:12 bruttó, illetőleg 2:42 korrekciós idővel csökkentett időeredménnyel a HUNCAT csapata tart (gratuláció nekik!). 15:11-kor pecsételtünk a keszhelyi vasútállomáson és D-DNY-i 3-as szélben vágtunk neki a távnak. A keszthelyi öbölben még csak a génoa és a grósz volt fenn, a sebesség így is 16-18 cso

mó volt.


Aztán Rubik kiadta az ukászt topgénoa fel! Inne a sebbesség 18-22 csomó között mozgott, stabilan mentünk 20 csomó körnnyékén, úgy, hogy volt még tartalék és az irányszög is kitűnő volt. Néha jött egy-egy erősebb 4-es ráfújás, de a topgénoa továbbra is fenn volt, néha a pöffben emelkedtünk rendesen, ahogy a képen látszik is, de Rubik kitűnően vitte a hajót a csapat pedig nagy összhangban dolgozott!”


A csapat oldala


A csapat FB oldala


Fotó: One d’Or



Forrás: One d’Or Catamaran