70 kisebb, nagyobb hajó nevezett az idei Rolex Middle Sea Race versenyére, köztük a magyar Wild Joe.

4 csoportban rajtoltak el a hajók Vallettából szombat délelőtt. Az utolsók között a végső esélyesek, a leggyorsabb hajók, köztük Józsa Márton csapata a Wild Joe is. A verseny esélyese, a Barcolana győztes 100 lábas Esimit Europa 2 (SLO). Ebben a csoportban indult a J/V 72-es Rán (GBR), a szintén brit Mills 68-as Alegre vagy a Swan 80-as Bernice Bis (ITA) és amely csoport szépen el is lépett észak felé vitorlázva a 15 csomós erősödő szélben.
Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

A pálya idén is a szokásos: Valletából fel északnak Szicília mellett elhaladva a Messinai-szoros, majd Stromboli mellett, majd Szicília északról, Pantelleriát, Lampedusát kerülve vissza.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Jól kezdett a Wild Joe, ám keleten az Alegrével együtt beragadt, míg a mezőny szépen haladt tőlük kissé nyugatra Szicília partjai mentén. Joe csúnyán visszaesett egészen a 20. hely környékére. Kicsit később az Alegre találthatott valami extra csíkot, miközben a magyar csapat az ünnep reggeli óráiban sajnos mintha ismét horgonyt vetett volna és csak utána tudta megkezdeni a felzárkózást osztálytársaira. Innét szép vitorlázás következett, leverték az Ambersailt és sok helyet jöttek fel összetettben is.

A versenyben vezet az Esimit Europa 2 (SLO), Rán (GBR) majd jön a Med Spirit és az Alegre (GBR).  A Wild Joe jelenleg nagyjából már a 8.

2007-ben George David hajója, a Rambler (USA) állított fel új pályarekordot 47 óra, 55 perccel. Ennek megdöntéséhez most délelőtt kéne befutnia az elsőnek, ami már biztosan nem lesz meg.


Fotó: Rolex/Kurt ArrigoForrás: Rolex Middle Sea Race