A régóta beharangozott előnyszámadási rendszer talán végre életre kell.

Látván a YS osztályok egyenes útját a kimúlásba, néhányan úgy döntöttünk, hogy a sokkal igazságosabb ORC rendszerben fogunk versenyezni jövőre. Az ORC előnyszám megszerzéséhez szükség van arra, hogy a hajót és a vitorláit pontosan felméressük. Mivel csoportosan fogjuk felméretni a hajókat a korábban beharangozott összegeknél jóval kedvezőbb lesz a díja.


-Azok a hajó típusok, melyek már most is rendelkeznek ORC számmal, könnyű dolguk van, mert a vitorláikat kell felméretni és készen vannak.

-Második kategória azok a hajó, melyek rendelkeznek a hajó terveivel elektronikus formában, mert ez jelentősen leegyszerűsít a folyamatot. (Előfordulhat olyan formátum, ami nem alkalmas a ORC-hez)

-A harmadik csoportba tartozóknak a legnehezebb dolguk. Nekik ugyanis kompletten fel kell méretni a hajójukat.

Eddig 21 YS1–es egység jelezte, hogy érdekli az ORC bevezetése.Kérünk tehát mindenkit, akit érdekel az ORC, hogy jelentkezzen a Magyar Vitorlás Szövetség Technikai Bizottságánál (Csernussi Gábor;

pelso89@t-online.hu

, +36 (30) 9331-840) legkésőbb 2011.11.30-ig.

Természetesen utána is lehet csatlakozni, csak akkor a csoportos kedvezmény nyújtotta előnyöket már nem lehet igénybe venni.