Október 22-23-i hétvégén rendezték az olimpiai hajóosztályoknak, valamint az F18-nak, és az ifi hajóosztályoknak az évadzáró versenyét, amely a 420 és 470 hajóosztályoknak az ifi bajnokság befejezése is volt.

Szerencsére végre sikerült pontot tenni az ifjúsági hajóosztályok bajnokságának végére. Az augusztus végén rendezett bajnokságon ugyanis csak 2 futamot sikerült összesen megrendezni. A 420-asnak utána a fűzfői ifi versenyen volt még egy sansza, de a szélcsendes idő miatt ott is csak 1 futamot sikerült megrendezni.

Ezen a hétvégén két pályán zajlottak az események, az A pályán a hajógyári öbölhöz közelebb az ifik versenyeztek, míg a B pályán az olimpiai és F18 hajóosztályok zárták az évet. Szombaton 11 órára volt a rajt kiírva és halasztás nélkül el is indulhattak a futamok a gyenge keleties szélben. Az A pályán végig kitartott a gyenge szél, így ott sikerült 2 futamot megrendezni, de a B pályán csak 1 futamot lehetett befejezni, hiszen leállt ami volt és így parti halasztást rendelt el Hantó István pályafelelős. Partraérkezés után nem sokkal megjött a szél, így újra kiment a csapat, de mire mindenki kiért, elállt, így 3 óra körül másnapra halasztott a rendezőség.

Vasárnap reggel eső és sűrű köd fogadta a versenyzőket, ami sokakat a verseny befejezésére ösztökélt. A rendezőség a köd miatt halasztással indított, de 1 óra halasztás után kivezényelte a csapatot és az A pályán 1, míg a B pályán 2 futamot lehetett megrendezni a keleties igencsak forgolódós és foltos szélben.

Így végre sikerült befejezni az ifi bajnokságot. 420-ban 6 futam után a THE uralta a dobogót, bajnok lett Földesi Péter és Borsos Dániel, második Grams Dominik és Weidinger György, harmadik Bagyó Áron és Munka Márton. A legjobb női egység Mészáros Laura és Kratzl Anna lettek, akik abszolutban az 5. helyen végeztek.

470-ben 5 futam után Gyapjas Balázs és Kovács Máte lettek a bajnokok, akik tavaly az évadzárón ültek össze és nyomták végig az idényt. Második helyen végzett Györffy Bálint és Lillik Ákos akik az utolsó futamon korai rajtosak voltak. Harmadik helyen végzett Kiss Viktor és Szigeti Maxim. A legjobb női egység Vígh Réka és Szabó Kinga lett, akik összetettben a 6. helyen végeztek.

Eredmények:

otpjunior420-470bajnoksag-eredmeny.pdf

A többi hajóosztályban 3 futam után hírdettek eredményt:

dockyard-evadzaro2011eredmeny.pdf

A verseny nem csak a versenyzőknek, hanem a rendezőknek is egy zárás volt, hiszen Hantó Istvánnak ez volt az utolsó versenye, amelyet pályafelelősként rendezett.