Az elmúlt hétvégén, november 11-13 között tanfolyamot és vizsgát bonyolított le a Magyar Vitorlás Szövetség Versenybírói Bizottsága a Magyar Sportok Házában kezdő versenybírók részére.

Az alkalomra szép számmal jelentkeztek sporttársak, végül közel negyvenen vágtak neki a kurzusnak.Pénteken délután a gyors regisztrációt követően Hantó István tartott rövid bevezető előadást a versenyrendezés és bíráskodás kapcsolatáról, majd a napot Tusnai Gabi folytatta, aki az alapvető szabályokról beszélt. Az első nap végét Böröcz Bence zárta rövid előadásával a bírói viselkedési formákról és a nagyfokú helytelen magatartás kezeléséről.

Szombaton reggel még frissen vágott neki a csapat a 42. szabállyal kapcsolatos ismeretek elsajátításába, amit Regényi Zsolt előadása követett az ésszerű menetirány és a pályajelek, akadályok elhagyására vonatkozó szabályokról. Délután a tárgyalásokkal ismerkedtek a résztvevők, majd az eddig megtanultakat alkalmazták példákon keresztül.

A vizsgára vasárnap került sor, amit részletes konzultáció előzött meg. A vizsgaeredmények alapján hamarosan frissül a vizsgázott bírók listája, amely az MVSZ oldalán a Dokumentumtárban érhető el.Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgát tett újdonsült versenybíró kollégáknak. A hétvégén megszerzett alapismereteket az évenként tavasszal szervezett továbbképzéseken lesz alkalom szélesíteni a szükséges gyakorlat megszerzése mellett. Bízunk benne, hogy a rendszeres képzéssel hozzá tudunk járulni a hazai versenyek szakmai színvonalának növekedéséhez.

Budapest, 2011. november 16.


Fotó: Böröcz Bence