Az egy héttel előbbi Mikulás Regatta és Lágymányosi Öböl Kékszalagja verseny hideg, ködös téli időjárása után Orfűn tavaszi idő fogadott bennünket.

A napsütéses meleg napon még szél is kedveskedett az OVE előtti partszakaszon gyülekező versenyzőknek, ahol két rádió irányítású hajómodell osztályban készültek összemérni tudásukat és ügyességüket a lelkes sportolók. F5-E osztályban melynek fő jellemzője, hogy a hajótest hossza 1 m, kilenc versenyző, míg Micro Magic, vagyis röviden MM (53 cm) osztályban öt versenyző regisztrált, összesen 14-en használtuk ki a kellemesnek alakult időjárást, versenyzésre.

A futamok során együtt vitorlázott a két osztály. A startoltatást az első forduló tapasztalataiból tanulva, megfordítottuk, először rajtoltak az egyméteresek, majd egy perc eltolással az MM-ek.

Végig, a verseny során D-DNY-NY irányú 1-es erősségű 2-3-as befújásokkal uralkodó szél szél, tiszta látási körülményekkel jellemezte ert a téli versenyt. A domborzat, a parti létesítmények és fák a pálya mentén több helyen az uralkodó szélirányhoz képest nagy irányváltozásokat okozva tette próbára a versenyzők tudását.



MM osztályban Székely Antal (Pécs)a 2010. évi EB negyedik helyezett is indult, jellemző volt fölényére a mezőnyben. Mind a tíz futamot biztosan nyerte meg, így hibapont nélkül szerezte meg az első helyezést. Kiemelem Páncél Bence (Pécs) jó szereplését, aki az első forduló megnyerése után most a második helyezett lett egy kölcsön hajóval. A harmadik helyen Forrai Christopher (Százhalombatta) végzett.

Az egyméteresek versenyét is magas színvonal jellemezte, mivel starthoz ált a múlt évi Országos Bajnok Forrai Csaba és az idei OB győztes ifj. Csóka László. Az első két helyet a papírformának megfelelően ki is sajátították maguknak. Forrai Csabától megtudtam, hogy a formáját szeretné fenntartani a januári horvátországi versenyre, ezért a harmadik fordulóra is eljön, ami január  7-én lesz, ha a tó nem fagy be. A versenyt ifj Csóka László (Pécs) nyerte Forrai Csaba (Százhalombatta) előtt. Harmadik helyezett Csóka László (Pécs) lett.