A Perth-i világbajnokságnak ugyan még nincs vége, a selejtezőknek viszont igen Ès így megvannak a döntők csoportbeosztásai.


Berecz Zsombi az arany csoportba kvalifikálta magát, amivel már biztosan megvan Magyarországnak az Olimpiai kvóta laser osztályban is!

Zsombi a következőket nyilatkozta a kvalifikáció után: ”

Nagyon jól érzem magam. Ez az év enrről az egy versenyről szólt, január óta erre készültünk. A kötelezőt megcsináltuk, a kvalifikációt, a kvótát megszereztük. Az én kis célom egy kettessel kezdődő szám a végeredményben, amire még igen nagy sanszom van, hogy megcsináljam, vagy esetleg jobbat is. Még van négy futam, megteszünk mindent a cél érdekében. Így már nincs akkora teher, mindenki azt várta, hogy kvótát szerezzek. Mindenki kőkeményen dolgozott, hogy ezen a versenyen jól szerepeljen, nekünk jól jött ki a lépés.Szeretném megköszönni a csapatomnak, a Team Proximonak, a lehetőséget, hogy egész évben vitorlázhattam edzőmmel, Kelemen Tamással karöltve.”


Gádorfalvi Áron is az arany csoportba jutott, Ìgy, ő bár matematikailag még elbukhatja a kvalifikációt, de kicsi rá az esélye, mert az Arany csoportba 30 nemzet jutott. Ebből most 28 hely kiadó. Áron jelenleg a 16. nemzet. (windsurfing.hu nyomán)

Bakóczy Róbert a bronz csoportba jutott, mÌg Martin Viktor és Bezeréti Miklós a 41. helyen áll a csillaghajók mezőnyében.


Fotó: fastisfun.org