Fa Nándor nyilatkozata a Rakonczay Gábor sikeres teljesítménye nyomán felélénkült máédia érdeklődésre.

F.N:  – Ez a teljesítmény nagyszerű, Gábor sikerrel véghez vitte, amit vállalt. Mindenki boldog és büszke lehet, ez egy nagyszerű magyar siker, de maradjunk abban, hogy ez a Rakonczay Gábor teljesítménye és csakis az ővé. Várjuk meg őt és ünnepeljék a rajongók felszabadultan, ahogyan azt ő megérdemli.

Nem szeretném magam exponálni, mert ez nem az én vállalkozásom. Szívesen nyilatkozom majd azok után, ha Gábor elsőkézből beszámol a történtekről és megosztja velem is a hajóval kapcsolatos tapasztalatait.

Természetesen nem örülök annak, hogy a kommunikációs lék és egy szerencsétlenül szervezett komminikációs folyamat miatt mások nyilatkoznak a Gábor helyett, én várom türelemmel, hogy magam is halljam a hangját, hogy jól van és elmondja, mi minden történt!

Szomorú, hogy az a negatív hírhullám, ami egy navigációs, hajós non-sensceből adódóan szárnyra kapott, hogy az ú.n. eltűnése miatt folyamatosan lebegtetett negatív feltételezések miatt a hajó technikai képességeit firtató szakmaiatlan megszólalások jelntek meg.

Nehéz persze nem megszólalni. De mégegyszer kérek mindenkit, tudjunk ennek a teljesítménynek örülni!!! Ez az első, a többi már hajós szakma! A szakmai következtetéseket majd Gáborral együtt vonjuk le.

Most hogy végre megvan,  el lehet mondani, hogy ilyen nem történhetett volna meg, hogy totálisan eltűnik a képernyőről és az éterből. Eleve ez a szituáció – amint az a nyilatkozatokból kiderült hogy, Gábor tudatosan vállalt -, rossz hangot szült.

Részemről öröm és pozitív visszaigazolás, hogy őt ez a hajó egyben és épségben oda vitte!

Sok mindenről lehet itt majd szakmailag beszélni, de avatatlan kritikákat és alapos szakmai összefüggésket nem ismerő nyilatkozatokra nehéz reagálni. Sem a Gábor, sem a hajó nem ezt érdemli! Maradjunk abban hogy ez egy MAGYAR GUINESS REKORD lesz, ha minden igaz!

A hajós és a hajó egyben, egészségesen, a várakozásnál sokkal rövidebb idő alatt odaért! A tenger pedig olyan , amilyen, Tenger, Óceán! Ő nem kér elnézést semmiért. Az óceánnal számolni kell! Hullámzik és hajók bizony fel szoktak borulni.

Alapvetés, ha az ember beül egy 7,5 méteres kis hajóba, ami a számítások szerint lehettett max. 200 kiló, és ezzel nekimegy egy 5000 km-es  óceáni útnak, akkor egy csomó mindenen nem kell csodálkozni!

Ez nem egy sétagalopp egy babakocsival a játszótéren, hanem ez az óceán maga!

Egyébként a napi időjáráselemzést nyomon lehetett követni a nemzetközi szakmai oldalakon, szerncsés időjárás volt. Túlzottak voltak a hírek, nem volt óceáni viharnak számító időjárás. A szélről, hullámzásról inkább azt lehetett látni, hogy őt segítette.

Az hogy hullámzott, fújt a szél és a dolgok megtörténnek, az a hajózás része!

Kenuval senki nem ment tudtunkkal át, tehát minden úgy néz ki, hogy Guiness rekorddal van dolgunk. Szép időt teljesített Gábor!

Ez a tervezett nyolcvan nap helyett megtett 60 napos teljesítmény egy kenulapáttal  szólóban, egy szóval fantasztikus. Csak gratulálni tudok neki.

A szakmai elemzést majd , amikor ő megérkezik és elkészülünk vele,  feltesszük az internetre és abból minden érdeklődő kiszűrheti az őt illető információt.

ADDIG IS,  GRATULÁLUNK GÁBOR!

Főoldal