Ma kezdődött el az ISAF világkupa harmadik versenye, a Princessa Sofia Trophy Mallorca szigetén.

Sajnos idén a verseny a dragonoknak, az RS:X-eknek, a paralimpiai Skud 18-nak és a Sonarnak a kevés nevező miatt elmarad, de így is elég népes mezőny gyült össze az első európai világkupa futamra. Legnépesebb mezőny idén is Laser Standardben gyült össze, 148 hajóval.

Magyarok négyen képviselik hazánkat, Berecz Zsombor, Karé Réka, Pál Gaszton és Beliczay Márton.

A regatta hivatalosan már szombaton elkezdődött a regisztrációval és felmérésekkel. Vasárnap próbafutam volt egyes osztályoknak, míg hétfőn 11 órára volt kiírva az első rajt.

Sajnos a szél nem nagyon akart fújni délelött, így halasztással kezdődött a nap és csak délután fél 1-kor érkezett meg a termik, amire azonnal rá is mozdult a rendezőség és a nap végére sikerült is a tervezett futamokat megrendezni. A szél viszonylag gyenge, 4-8 csomó között mozgott, szépen lassan forgott jobbra, de voltak benne visszapörgések. Ìgy nem mindig volt annyira egyértelmű a jobb oldal.

Az egész hétre viszonylag gyenge szelet mondanak, 10 csomónál csak a hét második felére jósolnak több szelet. Péntekig tart a verseny a teljes mezőnynek, míg szombaton a medal race-ek kerülnek megrendezésre.


Eredmények