Bajnokok Bajnoksága MM hajókkal



A BAJNOKOK BAJNOKSÁGA verseny célja, hogy a magyar bajnoki címet szerzett vitorlázók egyenlő feltételek mellett, azonos hajóosztályban is megmérettessenek, és kiderüljön, hogy ki a bajnokok között a legjobb.



A KMPVSE 2012. április 18-19-én rendezte meg Budapesten, a Lágymányosi-öbölben a BAJNOKOK BAJNOKSÁGÁT, melyen az idén rendhagyó módon, nem a korábban megszokott vitorláshajókkal, hanem RC azaz, rádió távirányítású modellhajókkal versenyeztek a résztvevők.



A szervezők által biztosított Micro Magic osztályú RC hajókkal április 18-án szabad edzésen ismerkedtek meg versenyzők. A szerdai felkészülés után másnap, 19-én 15 órakor álltak rajthoz a Bajnokok, kezükben a hajók irányítására szolgáló rádióadókkal. Hat futamban, futamonként Váltott hajókkal mérkőztek egymással a Café Ponyvaregény előtti vízterületen kitűzött Up & Down pályán.



A remek hangulatú, óvás nélküli verseny után az étterem teraszán Litkey Farkas megköszönte a szervezők munkáját, és elismerően nyilatkozott a rc vitorlás modellhajókkal történő versenyzésről.

Farki szavai után Dávid Júlia a Kenese Marina-Port VSE kommunkiációs és versenyigazgatója felolvasta az eredményeket, és átadta a Bajnokok Bajnokának, Berecz Zsombornak a közel kétszáz éves ezüst vándorserleget.




A 2011. évi Bajnokok Bajnoksága végeredmény





hely






Név






pont




1




Berecz Zsombor




10



2




Tomai Balázs




11



3




Litkey Farkas




13



4




Finánczy Péter




15



5




Majthényi Szabolcs




19



6




Vermesy Sándor




25





A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: micromagic.hu



Forrás: micromagic.hu