A tavalyi év után ismét Balatonföldváron kezdődik az európai skiffes szezon.

A 2011-es sikeres verseny után idén újra lehetséget kapott a Spartacus Vitorlás Egylet hogya Grand Prix első fordulóját megrendezze.

Május 10-13. között (most csütörtöktől vasárnapig) itt lesz az európai mezőny krémje és elkezdődik a csatározás. Jó felkészülés ez a június elején Garda tavon megrendezésre kerül Európa-bajnokságra. Tíz- tizenöt hajó várható, ami ebben az osztályban szép számnak mondható. Három magyar egység várja a német, dán, angol és svájci hajókat. Négy nap, tíz futam. Köztük az osztályban már elterjedt túrafutam, ami nálunk természetesen Tihany-kerülés lesz.


A program röviden:

• Csütörtökön várhatóan két pályafutam,

• Pénteken túra és két pályafutam majd este Koncert és DJ-k szórakoztatják a vendégeket.

• Szombaton három pályafutam

• Vasárnap két pályafutam és a kötelező díjkiosztó

A Spari és Erdélyi Béla neve biztos háttér a verseny technikai oldalára. Örömmel vettük, hogy Red Bull a verseny mellé állt, így lehetségünk adódott, hogy FehérSanyi és az X-Trame Studió rögzíthesse a versenyt. A verseny parti része is szépen kerekedik:A Stég bár várja a parton a nézőket és a futamok után a szomjas versenyzőket. Lesz zene és Red Bull kifulladásig. A megfáradt versenyzők ellátására az eFeF Kft. vállalkozott, az  segítségükkel mindenki jóllakhat. Nobilis pálinkák kóstolása fogja feltenni a i-re a pontot. Várunk minden sporttársat és érdeklődőt a vízen és a parton!

Liberty Sailing Team:Ujhelyi-Gáspár Miklós, Szépfy Zsombor, Takácsy Levente