Lassan már hagyománynak számít, hogy a BS-Fűzfő Vitorlás Klub és a Spartacus lelkes csapata elutazik Palicsra, Szerbiába a Dél-Kelet Európai Nyílt Optimist Bajnokságra (SEEOOC Regatta). Így történt idén is, május 4-6. között Szalay Dániel és jómagam vezetésével.

A határt átlépve néhány kilométerre található vajdasági Palicsi tó, aminek széljárása meglepetésekkel és apró trükkökkel színesítette a verseny izgalmát, de az Agárdról érkező magyar csapat kellő edzettséggel érkezett a helyszínre. A versenyzőket nagy szeretettel és igyekezettel fogadták a verseny rendezői és a helyi magyarok. (vízi csomagok stb.)

6 ország 68 versenyzője mérkőzhetett meg a 3 nap leforgása alatt.

A pénteki napon 4 futam került megrendezésre a pörgős pályán. Az első 10 helyen álló versenyző kemény harcot vívott az első futamtól kezdve. Wolf Szabolcs (BS-Fűzfő) nem habozott 4 futamból 3-at megnyert nem bízva a puszta véletlenre (1,1,5,1), miután az EB-re készülő cseh (CZE-633) David Bezdekkel találta magát szemben (2,2,1,2). Veenstra Csenge (BS-Fűzfő) szép vitorlázással a 3. helyen (7,4,2,5-vel) zárta a napot, a 4. helyen álló szlovén (SLO-678) Maj Musa Olivierit követte 5. helyen Oláh Gergő (Spari)(5,9,11,3), 10. helyen pedig Futó Marcell (17,5,10,10) hívta fel magára a figyelmet. A vízi ellenőrzésre nem is kellett sokat várni, a nap végére a fent említett versenyzőket mind leellenőrizték (síp, bekötött svertet, pádlit és a vitorlát) de mindent rendben találtak. J

Őket követte a 15. helyen Odonics Csanád (BS-Fűzfő), 16. helyen Kurucz Márton (BS-Fűzfő), 32. Argay Balázs (Spari) aki sajnos a második futamba a versenybírók áldozatává vált (2x megfütyülve) végig tízen belül vitorlázott. 33. Török Vince (Spari), 35. Gereben Pál (Spari), 64. helyen zárta a napot Ralovich Dávid, aki iskolai elfoglaltsága miatt, csak a 4. futamra tudott csatlakozni.

Az estét a hivatalos megnyitó, és táncos produkció színesítette.

A második nap is kegyeibe fogadta az idő a vitorlázni vágyókat, így a rendezőség nem habozott, szintén 4-el növelte a futamok számát. A külső szemlélők számára igazi csemegézés volt látni, ahogy az élboly elején kezdtek kialakulni a pár harcok, Szabika a cseh sráccal, míg Csenge a szlovénnal küzdött felváltva, emellett a többiek is megküzdve a saját harcukat a jobb helyért.

A nap ismét egy kis vendégfogadással zárult, majd akinek kedve és ereje maradt, este részt vehetett egy karaoke mulatságon.

A harmadik nap a rendezőség figyelembe vette, hogy messzebbről is érkeztek versenyzők, így a rajt időpontja a magyar megszokotthoz híven 10:00-kor volt az előző napok 11:30 helyett, és csak 2 futamot terveztek a 4 helyett.

Az utolsónap két futama igazán nagy küzdelmet hozott, hiszen 2 kiejtővel vághattak neki a gyerekek a napnak.  Szabika és a cseh erőviszonya olyan kiegyenlítettnek bizonyult, hogy 10 futam után pont azonossággal zárták a versenyt, és a többet nyert futamok száma sem hozott döntést, így végül az utolsó futamot megnyerő cseh David Bezdek nyerte a versenyt, Szabi ezzel megszerezve a második helyet. Csenge számára csak a védekezés maradt az utolsó napra a szlovénnal szemben, így megszerezve a 3. helyet. Gergő az utolsó futamban elért 3. helyével erősíthette meg az 5. helyét.

Futó Marcell a 9. , Argay Balázs 14. , Kurucz Márton 18. , Odonics Csanád 19. , Török Vince 42., Gereben Pál 43., Ralovich Dávid 59. helyen zárt összesítésben a 3 napos viadalt.

További eredmények:


Lány:

1. Veenstra Csenge (BS-Fűzfő)


Serdülő fiúk:

  1. Olah Gergő (Spari)
  2. Argay Balázs (Spari)


Klubok:

  1. BS-Fűzfő V.K.
  2. Spartacus SC.


Eredmények


Képek