Szerencsére a nagy balatoni vihar előtt célba ért a VI. Balaton Regatta balatonszemesi futamának összes hajója, így a viharos szél már mindenkit biztonságban és jó hangulatban a nagy rendezvénysátorban ért.

A szombati túraversenyen, mely egyben az V. Autó Nagydíj volt, összesen 81 hajó rajtolt el, s közülük 77-en szintidőn belül célt is értek. A vasárnapi pályaversenyt is nagyon szép számú, csaknem 60 hajó teljesítette.



–        Tipikus túraversenyen volt, cirkálás nélkül – értékelte az amatőr vitorlásverseny-sorozat idei ötödik futamát Dániel Gábor versenyigazgató. Gyenge szélben rajtolt el a mezőny Balatonszemesen, majd Zánkánál alig fújt, így néhányan beragadtak, de a teljes szélcsend ezúttal elkerülte a versenyzőket. Lellénél az igazán jó szél is megérkezett, bár ez a mezőny egyik részét már nem érintette, ugyanis a Yardstick II. és III. osztálynak a versenyt már ennél a bójánál lefújták – éppen a meteorológia által jóval korábbra ígért nagyobb szél hiánya miatt.

A Balatonszemes- Zánka- Balatonlelle- Balatonszemes távot leggyorsabban a FCI Autóalkatrész- Gardazzura teljesítette, Simó Béla és csapata csaknem 40 percet vert a mezőnyre.



A parton ezúttal a négykerekűeknek is nagy szerep jutott. Bár a vihar néhány tervezett programot elfújt, azért a kiállított autócsodák – főleg az elektromos autók-  nagy érdeklődést váltottak ki.  Gablini Gábor, a verseny fővédnöke, a Gépjármű Márka-kereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) elmondta: továbbra sincs könnyű helyzetben az autós szakma, viszont a napi hajtásból való kiszakadás, a szakmán belüli összetartás nagyon fontos. Éppen ezért nagy szükség van az Autós Regattára, amely mindig egy kicsit ünnep, buli, ellensúlya a hétköznapoknak.

A sorozat következő futamára augusztus 11-12-én kerül sor Balatonaligán, mely egyben a Média Regatta is.


EREDMÉNYEK


Yardstick I. osztály

1.hely:  Falco (kormányos: Molnár Dániel)

2.hely: FCI Autóalkatrész-Gardazzura (kormányos: Simó Béla)

3. hely: Kolibri (kormányos: FazekasLászló)


Yardstick II. osztály

  1. hely:  Pilsner Úr (Ligeti Zoltán)
  2. Gemini (Kiss László)
  3. Albatros (Kétszeri Csaba)


Yarstick III. osztály

  1. Csibor (Simon Pál)
  2. Slim-Jim (Kövendi Dénes)
  3. Borz (Hegedűs Zoltán)


Az Autós Regatta nyertesei:

YS I. : FCI Autóalkatrész-Gardazzura (Simó Béla)

YS II.: Sio-Car Kft.-Dolce Vita (Sáfián László)

YS III. Magyar Suzuki Zrt. –Maximilla (Balázs Tamás)