Három nap után végre igazán jött a lap!

Túl vagyunk a harmadik napon és igazán eddig vitorlázóinknak sok babér nem termett. No, jó reálisan nem is vártuk, de Berecz Zsombi kezéből mindenképpen vártunk némi csodát. És úgy is lett!!! De maradjunk az elején a dolgoknak.

A Finnesek kezdték az olimpiai vitorlásversenyeket és igen nagy volt a tét a hazai menő Ben Ainslie számára, hiszen ha győz, akkor azt nem csak hazai közönség elött teszi, hanem minden idők legsikeresebb olimpiai vitorlázóvá válik négy arany és egy ezüstérmével. Jelenleg ezt a címet -már jó régen- a dán! Paul Elvstrőm birtokolja. 1948, 1952, 1956 és 1960-ban szerzett aranyérmeivel.

Nos, Ainslienek minden oka megvolt a bizakodásra, hiszen koronázatlan királya a finn osztálynak. Ennek ellenére most így hat futam után úgy tűnik, hogy egy dán! Jonas Hogh-Christensen ebben megakadályozhatja. Igaz, még csak a hatodik futamnál tartunk, de a dánnak már van 10 pont előnye és a nagy Ben még egy futamban sem tudta megverni. Hogy éppen egy dán áll Ben Ainslie útjában 🙂



Csillaghajó osztályban a védő Ian Percy-Andrew Simpson páros a brazilokkal és a svédekkel küzd a dobogós helyekért. Percynek ez lenne a harmadik aranya. Persze ne feledjük ez azért még csak a félidő.

Folynak az Elliott6-os női párosversenyek, a 49er futamok a Laser Radial női küzdelmek, de itt nem vagyunk érdekeltek. Viszont……

És akkor térjünk a magyar versenyzőkre. A női és férfi RS:X osztályok négy-négy futamon vannak túl. Gádorfalvi Áron nem megy túl jól és ráadásul ma az első futamból kiállni kényszerült egy árboctörés miatt. Így jelenleg a 34. helyen áll. Detre Dia 17. helyen áll viszonylag stabil helyekkel.




fotó: OnEdition

És akkor térjünk ki szívünknek legkedvesebb történésekre. A Laser hajóosztály első napján Berecz Zsombor nagyon nem találta magát és a szelet és két harmincon kívűli helyet tudott magának összehozni. Tegnap már mindkét futamban remekelt és úgy, hogy a másodikban egy ideig második helyen állt ment egy 11. és 12. helyet.

Azután ma megint rosszul kezdődött a nap. 34. De ez nem szegte kedvét és a hatodik futamban sokáig vezetve végül a 3. helyen ért célba. Így a 22. helyen áll az összesítésben. Bravó Zsombi!!!



Így állunk most lassan félidőben.