Az utolsó nap a keddi és szerdai napokhoz hasonlóan szélcsendes és rendkívül meleg volt, így további versenyzésre nem került sor.


Szerencsére csütörtökön a bajnoksághoz elegendő mennyiségű futamot bonyolíthattak le a rendezők, így pénteken a versenyzők már a pihenéssel tölthették az időt.


Egy kisebb zivatar miatt a díjkiosztó ceremónia a Balatonfüredi Yacht Clubban került megrendezésre délután 3 órakor. A versenyzőket Hantó István – BYC elnök, Böröcz Bence – főrendező, és Hári Lenke – alpolgármester-asszony köszöntötte a díjátadó során. A nemzetközi eredményhirdetés során Tóth Mónika – OTP elnöki tanácsadó tolmácsolt. A díjakat átadta Böröcz István, Tóth Mónika és Szoják Balázs – MVSZ főtitkár.


Eredmények:


A 83 fős optimist mezőnyben az ifjúsági korcsoportban Wolf Szabolcs (BS-Fűzfő VK) lett a 2012-es magyar bajnok, ezüst érmes lett Tóth Levente (BS-Fűfő VK), harmadik pedig Gyapjas Zsombor (BYC). A serdülő bajnok Erőss Lóránd (RIVE), második Lászlófy Levente (RIVE), bronzérmes Lászlófy Ábel (RIVE). A lányoknál az első helyet Veenstra Csenge (BS-Fűzfő VK) szerezte meg, második helyen Roznár Katalin (RIVE), míg harmadik helyen Korchmáros Sára (BYC) végzett.


Cadetben az ifjúsági korcsoportban bajnok lett a Polgár Lukács – Kanyicska Márk kettős (THE). A dobogó második fokára állhatott Kendeh Lili és Szilassy Borbála (THE) – akik a női párosok között az első helyet szerzték meg, a bronz érmet Fabacsovics Márk és Németh Boldizsár (BYC) szerezte meg. Serdülőben a testvérpár Asperján Mihály és Asperján Dénes (KYC) állhatott a dobogó legfelső fokára. Ezüst érmes lett Rácz Bence és Fehérvári László (THE), harmadikként végzett Kálóczy Szebasztián és Mohácsi Marcell (THE).


Laser 4.7-ben két győztes futammal, midig az első tízben vitorlázva Vadnai Benjamin (BYC) lett a magyar bajnok. Testvére, Vadnai Jonatán (BYC) lett az ezüstérmes szintén két győzelemmel, a bronzérmet pedig Virág Flóra (THE-YKA Agárd SE) nyerte el. Negyedik lett a végig koncentráltan vitorlázó Varga Dániel (BYC). A lányoknál az első helyet Virág Flóra (THE-YKA Agárd SE) szerezte meg, második helyen a szingapúri optimist versenyző Theodora NG végzett, aki csapattársa Samantha Yom követett a dobogó harmadik fokán.


A Laser Radial hajóosztály magyar bajnoka Rozsnyai Domonkos (Spartacus SE), ezüst érmes lett Bathó Péter (BYC), Hunfalvy Péter (Ponton Klub) végzett a harmadik helyen. A női versenyt Haidekker Zita (AYC) nyerte.


Gratulálunk Mindenkinek!



2012-evi-utanpotlas-ifjusagi-bajnoksag-vegeredmeny.pdf