A tízszeres Kékszalag győztes, Litkes Farkas kormányzásával a Budapest Bank katamarán nyerte az idei Alkotmány kupát. A második helyen a Lillafüred, a harmadikon a Sirocco végzett.

Az Alkotmány Kupa egy handicap rendszerű vitorlás verseny, két mezőnyt tömörít magába, és az eredménye ennek a két mezőnynek a befutási sorrendjével alakul ki. A Tabu Oldtimer Kupa hajói (a névből értelemszerűen következik, hogy régebbi, klasszikus hajókról van szó) 10:30-kor, a modern vitorlások 11 órakor rajtoltak el Balatonkeneséről. A túra útvonala innen Balatonalmádi-Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkenese volt, és bár a szél még meglehetősen gyengén fújt, délre megélénkült, és dél-nyugati irányból kitartóan kísérte a regattát.

A gyönyörű nyári időben összesen 89 hajó versenyzett egymással, és közülük a Litkey Farkas, Frigyer Barbara, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Adorján Csaba, Nemes Attila összeállítású csapat végzett az első helyen a Budapest Bank katamaránnal. A verseny történetében először fordult elő, hogy nem az oldtimerek közül került a győztes.


TIG-RES végeredmény


Forrás: Székely-Nagy Katalin