A 11mOD és az X35-ös osztályok hivatalos bajnoki megnyitójára, 2012 augusztus 26-án vasárnap 19:00-kor a Tihanyi Yacht Club területén, a Nemzeti Himnuszunk meghallgatásával, a Magyar Zászló felvonásával került sor.

Megnyitón beszédet mondott Dr. Brandt Béla (Tihany Alpolgármestere) és Kende Gusztáv  (Intézmény Igazgató). Koltay Gusztáv, mint a verseny rendezője tájékoztatta az osztályokat a verseny lebonyolításának rendjéről és Jó Szelet kívánt minden résztvevőnek.

Az első versenynap reggelén erős szélre ébredt a mezőny, a rendezőség úgy döntött két próbálkozás után, hogy nem indít futamot a hétfői napon.

Kedden az alacsony vízállás miatt kisebb-nagyobb nehézségek árán minden egység kiért a kikötőből a versenyterületre és 4 izgalmas futamot teljesített. A 11mOD Magyar Bajnokság első futamát az OBSESSION nyerte, így a győzelemért járó Tolnai László emlékére készített kupa boldog tulajdonosi lettek.

A 11mOD osztály Tapsi nevű hajója a második futam közben ráakadt a bójára, ezután a kormányos Kálóczy Antal elhagyta a verseny területét és nem vett részt a következő futamokban sem.

A történtek után a 11mOD osztály nem tört meg, a parton továbbra is baráti hangulatban töltötte az estéket marhapörkölt, szalonnázás és sörözgetés-borozgatás mellett. De a vízen továbbra is korrekt, sportemberekhez méltó módon, ellenfelekként versenyzett tovább.



A szerdai napon egy futamot teljesített a mezőny, melyet egy cigányzenés vacsora követett.

Csütörtökön két gyenge szeles futam lebonyolítására került sor. Az utolsó futamot a szél leállása miatt pályarövidítéssel futtatta be a rendezőség, melyet kisebb félreértések miatt, a versenybíróság döntése szerint, átlagpontszámmal értékeltek mindkét osztályban.

A 11mOD osztály Magyar Bajnok hajója az OBSESSION (Czap Zoltán kormányos, Szenczi Zalán, Ott Ádám, Honti Norbert), második a LYCKA (Kátai Péter kormányos, Dr. Percel Márta, Kovács Ákos, Gerlóczy Péter), harmadik a RED SHARK (Paál András kormányos, Pál András, Kudron Zoltán, Ferenczi Dávid)

Összességében elmondható, hogy egy jó hangulatú sportszerű verseny zajlott, melyet a Szózat dallamai közben, a Magyar Zászló levonásával zártunk


Végeredmény


Fotó: Jankó Virág