61 nevezett egységgel kezdődött szeptember 5-én az idén második alkalommal megrendezett Finn Masters Európa Kupa

Szeptember 5-én délben túrafutammal kezdődött a verseny, ami a tavalyihoz hasonlóan a szélviszonyoknak megfelelően lerakott pályán zajlott. Mivel elég gyenge szél volt, a futam a THE elől rajtolt, majd a TYC előtt lerakott bóját megkerülve tért vissza a mezőny a THE elé a befutóhoz, így a pályát alig másfél óra alatt az utolsó is teljesíteni tudta. A futamot a verseny legidősebb versenyzője, Zsindely László (78 éves) nyerte Demeczky Mihály és Schőmer András előtt.

A próbafutamot délután 3 órára tervezték a rendezők, ami némi vizi halasztással kezdődött, majd mivel nem volt semmi szél, a futamot végül nem rendezték meg.

Csütörtökön már több szél volt és mivel az előrejelzés elég komoly befújásokat jelzett, halasztással kezdődött a nap. 1 órával később látszott, hogy nincs semmi gond a széllel és kiment a mezőny. Az első futam rajtja előtt a legerősebb befújás 25 csomós volt, amivel nem volt különösebb gondja a mezőnynek. Az Up&down pályán 2 kört kellett megtenniük a versenyzőknek, amit az első futamban végig vezető bolgár Mihail Kopanov eltévesztett és a befutó félszél helyett elindult kreuzban és vitte a mezőnyt magával. Az első szemfüles Székely Antal volt, aki besiklatott a célba, magával húzva a többieket.

A következő futamok hiba nélkül zajlottak, a harmadik futam közepén kicsit gyengült a szél, de a végére újra megerősödött és 20 csomós szélben futottak be a versenyzők.

A versenyt jelenleg Farbis Minski vezeti, aki már a Legenda korosztály képviselője a maga 72 évével. Második helyen az első magyar áll Székely Antallal.

Ma folytatódnak a futamok, amik egészen vasárnapig tartanak, a rendezők összesen 9 futam megrendezését tervezik.




A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Cserta Gábor