A szél nem gyengült, az izgalmak folytatódtak

A 2012. évi országos bajnokság második napján a katamarános mezőny első futama délelőtt 10 óra után rajtolt el. A tegnapihoz hasonlóan erősödő szélben rengeteg hajó borult, a futamot néhányan feladni kényszerültek.

Az M3 nyílt osztályban a hat nevezett hajóból 4 indult, ebből egy sem ért be a célba. Az erős szélben végig Marton Balázs és Székely András vezetett, de a befutó előtt 200 méterrel borultak, és külső segítséget kellett igénybe venniük, ezért nem volt értékelhető a futamuk. A katamarános mezőnyben egyedülálló női páros, dr. Csepregi Panka és Vitányi Kata stabilan tartották második helyüket, végül borulás miatt kényszerültek ők is feladni a versenyt.



Az első futamban nem okozott meglepetéseket a Formula 18 osztály mezőnye, a tegnapi naphoz hasonlóan ismét a tavalyi bajnok, Váradi-Szabó János és Petheő Tamás futott be elsőként. A második helyen a tegnapi futamot technikai hiba miatt kihagyni kényszerülő Vándor Róbert – Kalocsai Zsolt alkotta páros végzett, a harmadik helyen pedig a bajnokságra összeállt Kasuba István és Jafcsák Szabolcs futottak be. Róka Sándor a tegnap kéztörést szenvedett mancsaftja, Bors Máté helyett Szilassy Bendegúzzal folytatta a versenyt. Sajnos a mai nap is hozott balesetet, Károlyi András combizma komolyan megsérült, bízunk abban, hogy hamar felépül majd.



A versenyrendezők 32 csomós szelet is mértek, ami próbára tette a vitorlázókat, a 17 induló egységből 6 nem tudta teljesíteni a két körös futamot. A bajnokságra Bulgáriából érkezett Alexander Alexandrovnak, és mancsaftjának Maria Alexandrovának is nagy kihívást jelentett a viharos szél, de a külföldi versenyzők a tegnapi 5. helyezés után ma is biztonsággal célba értek a 11. helyen.

A mai második futam, azaz a bajnokság harmadik futama is elrajtolt, de a rendezők a szélviszonyok miatt végül lefújták. Bár technikai mentésre sokaknak szüksége volt, végül minden egység szerencsésen partot ért. Péntekre a meteorológia a korábbiak ellentétét ígéri, de a katamaránosok bíznak abban, hogy az előrejelzett 2-3 csomó helyett több szél fúj majd, és holnap is rendezhetnek futamot.


Forrás: CherryCom