A manapság vizen lévő 15-20 év körüli túrahajókon– tisztelet a kivételnek – esedékes lehet egy kisebb-nagyobb felujítás.

Itt nem elsősorban az ozmózis, és viharkárokra gondolok, hanem a belső részekre; kárpitokra, elektomos halózatra, és a bútorokra. Az előbbiekre számos vállalkozó kínálja szolgáltatását a kikötök körül, azonban a bútorok tekintetében már árnyaltabb a kép.A hajó fafelületeinek felujítása hagyományos technológiákkal ritkán szokott sikerülni maradéktalan sikerrel, amennyiben minőségi elvárásai vannak a hajótulajdonosnak.

Ennek számos oka van, de a leggyakoribb problámák között említeném a csiszolás – lakkozás körül kialakuló anomáliákat.Akinek valaha is volt ilyen irányú tapasztalata, annak sok “AHA”-élménye lesz eme sorok olvasásakor.

A hajóbelsők hangulatát elsődlegesen, a fafelületek állapota és színvilága határozza meg. A legtöbb túrahajó bútorzata rétegelt furnérlemezből készült, amit a beépítés előtt, festenek, lakkoznak. Ezért egy rossz állapotban lévő; kopott, és összekarcolt bútor nem ékköve egyetlen hajónak sem, valamint  komoly értékcsökkentő tényező adás-vételkor.Ezért a hajó kamaszkorának elhagyása után (de nem ritka, hogy korábban) időszerűvé válik a bútorok csiszolása, lakkozása ami komoly beavatkozás a hajó életében, ami a hajóbelső teljes kipakolásával, és rengeteg porral jár.Ezért a hagyományos csiszolás, és lakkozás helyett, lényegesen jobb és tisztább megoldást kínál az amerikai a 3M cég, akit már nem kell bemutatni hajós körökben sem.A 3M cég terméke a Di-Noc film, ami egy épitészeti fólia, mely innovatív megoldást nyújt a hajó belső terének, bútorzatának teljes, és sikeres felujításához.

Ez azon hajótulajdonosoknak lehet jó hír, akik évek óta halogatják a fafelületek felujítását, és persze azoknak is akik csak modernizálni, -pl. a mai hajók minimalista hangulatában – szeretnék látni hajójuk bútorzatát.A bútorfóliázással nemcsak a korábbi lyukak és karcolások tüntethetőel el, hanem egy egységes és hibátlan felület hozható létre. Ez egyben egy lehetőség is a hajóbútorok színének, és mintájának teljes  megváltoztatására.

A Di-Noc film egy könnyű öntapadós fólia, amely bármely meglevő felületre telepíthető. Tökéletes megoldást nyújt a faanyagok ill. a bútorok cseréje, vagy felujítása helyett. A nap által kifakult, matt bútorokból egységes felületű és színű az eredetivel megegyező minőségű felület hozható létre, por és csiszolás nélkül.Jelenleg több mint 500 féle minta és szín adja vissza élethűen a fa-, fém-, márvány, alu-, kő-, bőr-, karbon és sok egyéb más anyagok mintázatát, textúráját.A 3M Di-Noc fóliával felújított hajó megtekinthető Balatonkenesén!

További info:

Várnai Roland +3630-3740344


www.comfortyachting.hu


info@comfortyachting.hu