Nem telt eseménytelenül a Vendée Globe hétvégéje.

Miközben a tőkesúly nélkül közlekedő Jean-Pierre Dick  biztonságban kivárta a kedvező időt és vasárnap nekiindult az utolsó néhány száz mérföldjére, addig. Mások is komoly gondokkal küzdenek.

Tanguy De Lamotte  valamivel ütközött és az uszonyház környékén komoly sérüléseket szenvedett a hajója. Ráadásul az egyik kormánya is eltört. Vagyis most egy uszonya van és egy kormánya van az ellentétes oldalon.A dolgát az is nehezíti, hogy a sérülés miatt vízbetörés is történt és ezt minél hamarobb ki kell javítania, ha az elektronikát meg akarja védeni. A javításhoz mindene megvan a hajóban.

A Vendée Globe legnagyobb balesete is a hétvégén történt. Javier Sanso felborult.  Miközben 15 csomós ÉNY szélben cirkált, 500 mérföldre nyugatra Madeirától és 360 mérföldre délre az Azori-szigetektől, egyszer csak felborult.  Még éjfél elött kimentették helikopterrel és az Azori szigetekre szálították. Mindenféle sérülés nélkül megúszta a balesetet.Délutánra várják Jean Pierre Dick-et, aki már csak 100 mérföldre van a céltól és 10 csomóval halad.

Az 5-6. helyen Jean Le Cam  és Mike Golding meccsel az Azori Magasnyomás két különböző oldalát választva.


Fotó: Vendée Globe