Csatlakozzon Tóth Tamáshoz aki gyermekkori álmát valósítja meg.


Tóth Tamás

vagyok, a

Norvik

tengeri vitorlás hajó tulajdonosa és kapitánya (

www.norvikinfo.com

).

Lehet, hogy sokan először találkoznak hajómmal, terveimmel a földkörüli útra való felkészülés meglehetősen rögös, de színes mindennapjaival. Gyermekkorom óta egy földkörüli vitorlázásról álmodtam, egész életemben lelkileg készültem rá, de a gyakorlatban éltem a „normális” emberek életét. Becsülettel felneveltük gyerekeinket és ekkor jött el a nagy pillanat, megvalósítani a régi dédelgetett álmot. A nyílttengeri utakra tervezett cruiser hajók drágák voltak és öregek, vagy fiatalabbak, de számomra megfizethetetlenek, ráadásul egyre inkább a fémhajók iránt érdeklődtem, ebből a kínálat is kicsi. Rövidre fogva, találtam az interneten a Bruce Roberts honlapján egy számomra minden szempontból megfelelő tervet. Legjobb barátom F. Karcsi, akiknek egy modern gép és acélszerkezet gyártó Kft-jük van, felajánlotta segítségét a hajó megépítésében. A Norvik 4 év alatt épült meg, 3 évig Vecsésen, az utolsó évben H. Gábor barátom tanácsára és segítségével az elektromos és befejező munkák az újpesti volt Hajójavítóban, már vízen, illetve a befagyott öbölben.



A Norvik 2011-ben megkapta a magyar hajólevelet korlátlan óceáni vízterületekre és júniusban lehajóztunk a Dunán a Fekete tengerre. A nyári tesztút Szardínián ért véget. 2012 tavaszán a hajót átvittük Horvátországba a földrajzi közelség miatt, így könnyebb volt a nagy tervre való felkészítése.

2012. szeptember 17.-én a legkisebb felhajtás és a média nélkül futott ki a Norvik egy kis Losinj szigeti kikötőből, Nerezinéből megvalósítani, amire épült. A hajóval kisebb- nagyobb, váltott legénységgel jobb – rosszabb időjárási körülmények között, karcolás nélkül eljutottunk az első nagy szakasz végére a Karib szigetvilágba. Itt földkerülő útra szegődött társam bejelentette, feladja tervét és a hazautazás mellett döntött, de bízom benne, hogy találok lelkes vitorlázókat, akik részt vennének a Norvik földkörüli útjában.



Hála a médiában való megjelenésemnek és az utazásszervezésünknek, a következő három hónapra megvan a crew és a fix úti terv Galapagosig. Ide már szervezzük az engedélyt a szigetlátogatásokra.

Februárban a Vitorlázás magazinban jelent meg cikkem a Norvik hajó építéséről és a terveimről:

http://www.vitorlazasmagazin.hu/index.php/magazin/aktualis-szam/309-a-norvik-sztori

,

a Porthole magazinban jelent meg cikk az Atlanti óceáni átkelésről:

http://porthole.hu/kulfold/a-norvikrol-jelentjuk-7763/

, és március végén pedig az Aqua magazinban fog megjelenni cikkem a karibi Britsh Virgin Islands-on való örömvitorlázásról.

Eszerint a következő konkrét időpontokban lehet csatlakozni a Norvik útjához:

– Galapagos június 5-15 fix időpont

– innen indulás Marquesesre  június 15

– Csendes óceáni átkelés egy hónap

– érkezés Marquesesre július közepe

– érkezés Tahitire szeptember közepe

– Francia polinézia itt két hónapot tervezünk tölteni

– Fidji – Új Zéland szakasz november elejétől

– Új Zéland – Ausztrália szakasz december-január

Várom a lelkes jelentkezőket, nem visszatérő alkalom, csodálatos élmény, ne hagyjátok ki!

Üdvözlettel,


Tóth Tamás



www.norvikinfo.com

Érdeklődés: Tóth Tamásné –

totht@budapest.hu

tel: +36 20 925 2825

Tóth Tamás –

tamastoth0@yahoo.com

tel: +36 20 276 6507