Parton, vízen, kikötőben.

A legmegátalkodottabb plázagyűlölő férfi is megtorpan, ha történetesen vitorlázik, és éppen egy vitorlás ruházatot kínáló üzlet mellett halad el. Olvasni róla már türelmet próbáló, ezért ők csak fussák át a szöveget, és vessenek egy pillantást a képekre, mielőtt tovább klikkelnek. Minden szempontból vége a télnek, úgyhogy tekintsük át, mit hozott a tavaszi szél a deckek és mólók kifutóira!


Musto

A minden kollekciójában kellemesen kiszámítható Musto technikai újdonságként neoprén kiülő nadrággal jelentkezett, amely fenék-és térdrészeknél, valamint a lábszáron extra kopásálló erősítést kapott. A nadrág fekete, 2-3 miliméteres neoprénből készült, és kivehető merev fenékbetéttel rendelkezik. A teljes lábhosszra védelmet nyújt, tehát egészen bokáig ér – ha akarjuk, ugyanis a hosszúsága állítható! A méretezése barátságos, mert a kis mérettől (figyelem, csajok!) egészen XXL-esig kapható, de junior méret is van belőle! A jollés vagy katamarános kép nem lenne teljes lycra nélkül, amely évről évre elérhető a kínálatban. A nappal szemben 50 faktoros védelmet nyújt, létezik belőle rövid és hosszú ujjú, mentőmellény fölött is hordható.

mustoso5001so1071man.jpg

A Musto egyik legnépszerűbb kollekciója régóta az Evolution, mert rendkívül jól ötvözi a technikai megoldásokat a divattal. Ezek a darabok az utcán is nyugodtan felvehetők, de anyaghasználatban nagyon magas minőségűek. Az évről évre azonos darabok mellett figyelemre érdemes a soft shell anyagból készült női techikai mellény. Anyaga szélálló és vízlepergető, a dereka pedig hosszított. A megszokott fényvisszaverős Musto logó a galléron kapott helyet, a mellény világoskék és szürke színekben vásárolható meg.

se0832se0850lady.jpg

A parti ruházat tengerparti ihletettséggel, tengerészcsíkokkal, a kék sötétebb és üdébb árnyalataival, pirosakkal valamint holdkő és pekándió árnyalatú homokszínnel, a megszokott eleganciával tért vissza. Pont azt adja, amiért a kis piros vitorláshajóval logózott ruhákat annyira szeretjük.


Zhik


A 2005-ben alapított ausztrál márka frissességével és folyamatos fejlesztéseivel hódít magának egyre nagyobb teret a hajós ruházati márkák palettáján. Az idáig elsősorban kishajósokat megcélzó Zhik idei újdonsága egy nagyhajós decknadrág. Az egyszerű, ám annál kényelmesebb szabású rövidnadrág minden funkciót magáénak tudhat, amit egy ilyen nadrágnak tudnia kell. Rendkívül rugalmas, vízlepergető anyagból készült, kényelmes zsebekkel rendelkezik, amelyekből természetesen kifolyik a víz. Derékállító pántja és fenék erősítése pedig a kategória elmaradhatatlan összetevőjeként nem hiányozhat erről a ruhadarabról sem. Megvan tehát mindene, amire szükség van, hozza a Zhik professzionális lazaságát, tökéletes viseletnek ígérkezik hajón és kikötőben egyaránt. Dícséretes, hogy tudják, hogy ez a sport nem csak a férfiaké, ezért a nadrág női szabással is elérhető!

zhik-short-350-bk-img01.jpeg

A tavaly bemutatott forradalmian új deckcipőt, a ZKG-t is tovább fejlesztették egy kicsit. Megújult a design, szinte már tényleg egy hétköznapi utcai sportcipő hatását kelti, de ha a kezünkbe (vagy a lábunkra) vesszük, kiderül, hogy ez nem egy mindennapi tornacsuka. A legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy pillekönnyű, alig van súlya. Különleges az anyaga is, mert a cipő felső része olyan vékony neoprénből készült, amilyet a neoprén csizmákon kívül még sehol máshol nem láthattunk. Az egész olyan rugalmas, hogy gyakorlatilag összegyűrhető, mint egy darab papír. A talpa barázdált gumi, amely elvezeti a vizet, és tökéletes tapadást biztosít nagyhajón is. Nyelve nincs, így nem is gyűrődhet, nem nyomhatja a lábunkat. Talán nem meglepő, hogy nem csak vitorlázni ajánlott, hanem kiválóan alkalmas más vízisportok űzéséhez is, legyen az kajakozás vagy akár SUP. A hét különbőző színösszeállításból mindenki választhat, és talán épp ideje is lenne erre lecserélni a boldog-boldogtalan által hordott háromcsíkos water grip cipőt…

zkg.png


Slam

Az olasz stílusérzékenységet kiválóan tükröző Slam az évtizedek alatt olyan speciális anyagokat fejlesztett, amelyek könnyedén a technikai ruházat élvonalába repítették. Mára számos olimpikon vitorlázót, valamint a Volvo Ocean Race és az America’s Cup versenyzői öltözteti.

A Slamnél minden évben nagy hangsúlyt kap a parti ruházati kollekció, amely tükrözi azt az időt álló és kiegyensúlyozott öltözködési stílust, amely a világ kikötőiben mindenhol jelen van. Idén tavasszal az örök fehér mellett a drapp, a középkék és a korallpiros uralkodik, és ugyanezek a színek köszönnek vissza a Slam fürdőruha kollekciójában is.

slamswim.jpg


Helly Hansen


A Helly Hansen idei kollekcióját a norvég fjordok élővilága és a skandináv életstílus inspirálta. Ez a cég alkotta meg 130 évvel ezelőtt a világ első vízhatlan textiljét, és ruhái azóta is a világ élvonalában szolgálják a vitorlázókat. A hűvösebb vagy esős nyári napokra az idei kollekcióból a könnyű Marstrand dzsekit érdemes választani, amely szükség esetén a saját belső zsebébe csomagolható. Élénk színekben kapható, különlegessé a kapucni kontrasztos bélése, és a karcsúsított szabás teszi. A dzseki jól kombinálható a hagyományos szabású, rövid ujjú, kódlobogókkal mintázott Salt pólóval is.

hh-marstrand-packable-jackets.jpg

A technikai kollekció figyelemre méltó kabátja a Helly Hansen Skagen Jacket, amely háromnegyedes fazonú, és melegen tart akár egy egész óceánt átszelő versenyen is. Alkalmi vitorlázóknak a cég a Crew Midlayer dzsekit ajánlja, mert tökéletes meleget nyújt a 3 rétegű Helly Hansen technológiának köszönhetően. Ha kezd viharosra fordulni az idő, elegendő becipzárazni a polár bélésű gallért, és komfortérzet teljeskörű marad.

hh-crew-midlayer.jpg


Magic Marine


A Magic Marine 1989-ben jött létre néhány lelkes, de a megfelelő felszerelést hiányoló holland katamarános kezdeményezésére, mára nemzetközi hírnevet szerzett egyrészt sokrétű technikai felszerelése miatt, másrészt az utánpótlás támogatása terén. Idén a megszokottól jelentősen eltér az az extrameleg spraytop, amely az eső ellen kapucnit kapott, és ezzel a high tech paletta egyik leglezserebb darabját hozta létre. A szigorú hatást keltő szürke-fekete-narancs színpalettától még a lifestyle kollekcióban is nehezen rugaszkodnak el, de legalább biztosan passzol egymáshoz minden darab. A valódi hupikék (a női kollekcióban a jajj-lila) itt-ott megjelenik már, és ez az, amire az ember legszívesebben azonnal lecsapna így tavasszal, amikor a szem és a lélek is kívánja az élénk színeket. A Champion néven futó kapucis pulóverből is inkább a kék ujjas kellene, ugye? De az nagyon.

magicmarine2.jpg