A norvég székhelyű és vitorlázás terén globálisan piacvezető Helly Hansen márka a napokban jelentette be partnerségét a New York Yacht Club American Magic csapattal, akik a nemzetközi professzionális vitorlázás legrangosabb díján, a 36. alkalommal megrendezett Amerika Kupán az USA színeiben induló versenyzők. Több mint 140 év innovációval a háta mögött, továbbá olyan maximális teljesítményt lehetővé tevő felszereléseket előállítva, amelyekben világszerte szakemberek bíznak, a Helly Hansen ezúttal az American Magic számára alkot vitorlás felszereléseket. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy immár közös céljuk, hogy visszanyerjék az Amerika Kupát, és ezzel hazahozzák az Amerikai Egyesült Államokba az „Auld Mug”-ot, a nemzetközi sport legrégebbi trófeáját.

 

 

„Egy melegen, szárazon és kényelmesen vitorlázó csapat az, aki a legjobb formáját tudja hozni, ha teljesítményről van szó” – nyilatkozta Terry Hutchinson, az American Magic ügyvezető igazgatója és kapitánya. „Nagy önbizalmat ad nekünk, hogy egy olyan partnert tudhatunk magunk mellett, amely az elmúlt bő évszázad során számtalan innovációt tudhat magáénak a tengerészeti felszerelések terén. Az Amerika Kupa nagyrészt a technológia határainak feszegetéséről szól, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy a legmagasabb minőségű Helly Hansen termékeket viselhetjük a vízen és a szárazföldön egyaránt.”

 

A Helly Hansen egészen 1877 óta elkötelezett az innováció, valamint a világ legzordabb körülményei között is helytálló, professzionális minőségű felszerelések gyártása iránt, amely számos hosszútávú partneri kapcsolatot eredményezett a világ legjobb sportolóival és tengeren versenyző csapataival. A New York Yacht Club 2014 óta a márka partnere és bízik annak szakértelmében, amióta a Resolute Kupán egyesítették erejüket. A New York Yacht Club a sporttörténelem eddigi leghosszabb győzelmi szériáját tudhatja magáénak, miután 1851-ben megnyerte az első Amerika Kupát és azt egészen 1983-ig birtokolta. Most pedig a nagy múlttal rendelkező, a kupát 126 év alatt 24-szer megvédő New York Yacht Club utódaként az American Magic újult erővel vág neki a következő kihívásnak.

 

Terry Hutchinson kapitány vezeti majd a 11 főből álló csapatot egy AC75 egytestű foiling hajón, amelyet kimondottan a következő Amerika Kupára terveztek. Ezt megelőzően, az American Magic számos Amerika Kupa World Series regattán versenyez majd a következő három évben, amely a Prada Kupán, a Challenger döntő során tetőzik majd 2021 elején. A Prada Kupa nyertese ugyanis nem mással, mint a címvédő Emirates Team New Zealand csapattal néz majd szembe az Amerika Kupa mérkőzésén, amelyet 2021 márciusában rendeznek meg Auckland városában, Új-Zélandon.

 

A díjnyertes Helly Hansen felszereléseket és technológiákat a világ egyik legjobb vitorlás csapatának tapasztalatával ötvözve, az American Magic célja nem más, mint hogy megmérkőzhessen a címvédővel és hazavihesse az USA-ba az Amerika Kupát. A Helly Hansen és az American Magic olyan vitorlás felszereléseket fejlesztenek együtt, amelyek amellett, hogy maximális teljesítményt nyújtanak, az USA-székhelyű csapat identitását is megőrzik.

 

“A Helly Hansen történelme felülmúlhatatlan a vitorlás szakemberek számára maximális teljesítményt nyújtó felszerelések gyártása terén.” – nyilatkozott Paul Stoneham, a Helly Hansen vezérigazgatója. “Minden egyes anyag, varrat, sávdísz és cipzár nagy jelentőséggel bír, hogy a csapatok egy ilyen gyorsan változó környezetben is tökéletesen eleget tegyenek kötelezettségeiknek. Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk az American Magic csapattal, és segíthetjük őket álmuk beteljesítésében, azaz a kupa hazahozatalában.”

 

 

Amennyiben naprakészek szeretnénk lenni a Helly Hansen és a New York Yacht Club American Magic csapatának partnerségével kapcsolatban, akkor látogassunk el a hellyhansen.com és az americanmagic.com oldalakra. 2019-től egy támogató ruházati kollekció is elérhetővé válik a Helly Hansen honlapján.

 

A Helly Hansenről
A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.
A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.
A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén. A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.
Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

 

A New York Yacht Club-ról
A New York Yacht Club-ot kilenc New York-i vitorlázó alapította 1844-ben, amikor John Cox Stevens yachtján találkoztak, egy évvel később pedig az eredeti klubházuk is megépült a New Jersey államban található Hoboken városban. A klub éves regattáját először 1845-ben rendezték meg. 1851-től egészen 1983-ig sikerült megtartaniuk az Amerika Kupát, és ők rendezték meg az első Atlanti-óceánt átszelő versenyt is 1866-ban. Jelenleg két kitűnő klubházat üzemeltetnek. Közülük az egyik New York városának szívében, a 44. utcán található, a benne található Model Room és a terjedelmes tengerészeti könyvtár miatt is híres. A másik a Harbour Court Newport-ban, amely minden évben Észak-Amerika legnagyobb presztízsű vitorlás rendezvényeinek szolgál helyszínéül, mint például az Annual Regatta, a Rolex által támogatott Race Week Newport-ban, a Rolex New York Yacht Club Invitational Cup és a Queen’s Cup. www.nyyc.org

 

A New York Yacht Club American Magic csapatáról
A 2017 októberében, a Bella Mente Racing, a Quantum Racing és a New York Yacht Club összefogásából alakult New York Yacht Club American Magic két nagyon sikeres egyesültet ötvöz a világ egyik első yacht klubjával. Mindezt azért a közös vízióért, hogy a 36. Amerika Kupára egy közös kampányt indíthassanak, továbbá az amerikai vitorlás bázist újra összekapcsolják ennek a sportnak az első számú eseményével, valamint értékeljék a versenyvitorlázás minőségét az USA-ban. A testület fejleszteni és támogatni szeretne egy csapatot, amely részt vesz az Amerika Kupán, és a Challenger Selection Series versenyeken, amelyek az előbbinek előfeltételei. Az American Magic egy elismert 501(c)(3) típusú nonprofit szervezet. www.americanmagic.com