vagy végződik?

Furcsa helyzetbe került az idei évben a Micro Magic flotta. Míg szombaton Százhalombattán az év első ranglista versenye zajlott, addig vasárnap a tél utolsó Téli Kupa fordulójára Orfűn került sor.

Az utóbbi években a modellvitorlázás felfedezte magának a telet. Orfűn, a befagyhatatlan Városligeti-tavon sorban zajlottak azok az események, amik régen csak nyáron voltak megtekinthetőek.  De most már nincs vége az évnek.

Orfűn például öt verseny is zajlott a tél folyamán egy versenysorozatba szervezve, -már második alkalommal-aminek a vége a vasárnapi verseny volt.

A Téli Kupa ebben a szezonban nagyon népszerű volt, hiszen novembertől áprilisig 21 versenyző járt rendszeresen Orfűre modellvitorlázni és már nem csak pécsiek vettek részt a kupasorozaton, jöttek Budapestről, Siófokról, Balatonföldvárról és Komlóról is. A versenysorozatot is ifj. Csóka nyerte, Székely Antal előtt, harmadik helyen idősebb Csóka László végzett. A legeredményesebb vidéki versenyző az 5. helyet megszerző, siófoki Országh Tibor lett


Végereredmény

Eközben zajlottak Budapesten is vegyes versenyek. Leginkább a Városligeti-tónál történtekezek, hisz az szinte befagyhatatlan. A Széchenyi-fürdőből befolyó melegvíz egész télen hajózhatóvá teszi a tavat. Ráadásul a hőkülönbségek miatt kialakuló termikek miatt is vitorlázható a tó. Még ha nem is a legstabilabban fúj. Finoman szólva. Ezek vegyes versenyek voltak. Már ami a hajóosztályokat illeti. Sok parton sétáló nézővel és érdeklődővel és időnként nagy havazással.

No azután szombaton elindult  a hivatalos versenyszezon is.  Második alkalommal kezdődik a szezon a százhalombattai csónakázó tavon.  Egyszer már el lett csúsztatva az előző hétvégéről a regatta, de még így is maradt 25 lelkes versenyző aki nekivágott.

A két csoportban rendezett versenyen 8 futamban dőlt el, hogy ismét Ifj. Csóka László lett a legjobb. Azért most érdekes volt, hogy úgy tudott nyerni összesítésben, hogy futamot nem nyert. Második Fluck Benedek lett, aki a végére nagyon feltámadt és sorban hozta a futamgyőzelmeket, míg harmadik Országh Tibor.

Az idei verseny érdekessége az volt, hogy a hatvan éven felüliek is rangsorolva lettek. Első helyen Csóka László végzett, Kanozsai Zoltán és Rendeczki Lajost megelőzve.

Ez volt az első válogató verseny a szeptember végén sorra kerülő Európabajnokságra.


Végeredmény

Egyszóval elkezdőött a hivatalos szezon, amely érzésem szerint az első olyan szezon lesz, amely még hivatalosan sem fog télen véget érni.






Forrás: modellvitorlazas.hu, micromagic.hu