Indul az Audi Sailing Academy

Vérében van a vitorlázás, ám még mindig van mit tanulnia? Szeretne még jobb lenni, még többet tudni? A tanulás mellett a minőségi kikapcsolódás is fontos szempont? Az Audi Sailing Academy mindenből a legjobbat kínálja: profi, felkészült edzőket, kiváló hajókból álló flottát, elméleti- és gyakorlati képzést, mindezt gyönyörű, exkluzív környezetben, Balatonfüreden.



A Sports&Arts megalapította Magyarország legkomplexebb felnőttképzési bázisát, az Audi Sailing Academy-t. Számos vitorlázó véleménye szerint pontosan egy ilyen oktatási központ hiányzik jelenleg Magyarországon. Szerződtettük hazánk három legsikeresebb és legképzettebb vitorlázóját, Majthényi Szabolcsot, Goszleth Marcellt és Berecz Zsombort, hogy a jelentkezők és tanulni vágyók a lehető legmagasabb szintű szakmai képzéshez jussanak. Az oktatás helyszínéül a balatonfüredi Silver Resort Hotelt választottuk, hiszen itt minden megtalálható a szállástól a kikötőig. Az Akadémia flottáját alkotó ElYacht ELAN 310-es hajókon mindenki elsajátíthatja a versenyeken nélkülözhetetlen összetett tudást, amelyet később saját osztályában tud kamatoztatni. A kurzusaink időpontjait a versenynaptárhoz igazítottuk, hogy lehetőség szerint az itt megszerzett tudást később mindenki a saját hajóosztályában, a hazai- és nemzetközi versenyeken sikeresen használhassa.



A május 24-ei, nyitó sajtótájékoztatón és sajtóvitorlázáson hivatalosan is megkezdte működését az Audi Sailing Academy. Az eseményen a szervező céget Szépfy Zsombor, a Sports&Arts marketing- menedzsere, az Akadémia edzőit Majthényi Szabolcs versenyző és vitorlás oktató, míg a névadó Audit Mátrabérci Sándor márkaigazgató képviselte.

Szépfy Zsombor – aki versenyszerűen vitorlázik és oktatói tapasztalattal is rendelkezik – elmondta, a projekt létrehozását elsősorban az ihlette, hogy vitorlásberkekben régóta van igény egy ilyen típusú képzésre, amely komplex tudást biztosít, mindezt kitűnő edzőktől, kiváló hajókkal és nagyszerű körülmények között.

– Mi, vitorlázók már régóta beszélgettünk egymás között arról, hogy jó lenne valamilyen képzés, tanfolyam, program, amely révén tanulhatnánk egymástól, másoktól, fejleszthetnénk elméleti- és gyakorlati tudásunkat, követhetnénk a tudományos- és szakmai trendeket, megismernénk az új technológiákat, és közben akár új csapattársakat, barátokat is szerezhetnénk. Bízunk benne, hogy az Audi Sailing Academy megoldást jelent ezekre az igényekre – mondta Szépfy Zsombor.

Az Akadémia kurzusait Goszleth Marcell, Berecz Zsombor és Majthényi Szabolcs hármas tagjai vezetik felváltva. A sajtónapon a triót Majthényi Szabolcs képviselte, aki a szintén május 24-én kezdődő balatonföldvári Repülő Hollandi világbajnokságról érkezett, ahol Domokos Andrással a tizedik világbajnoki címük megszerzésére törnek.

– Nagy kihívás és felelősség számomra – és edzőtársaim, Goszleth Marci és Berecz Zsombi számára is – az Audi Sailing Academy kurzusainak vezetése, hiszen várhatóan sok olyan „tanítványom” lesz, akikkel időnként versenyeken, vagy a Balatonon találkozunk, vagy éppen egy klubban, a Spartacusban versenyzünk. Biztosan lesznek olyan esetek, amikor nemcsak mi, edzők tanítjuk, képezzük őket, hanem közösen tanulunk egymástól, mert a vitorlázás az egyik legszebb és legkomplexebb valamennyi sportág közül. A szakmai program elkészítésénél próbáltunk arra figyelni, hogy megfelelő arányban legyenek az elméleti, úgynevezett szárazföldi tananyagok, a vízi gyakorlatokkal, mert azt gondoljuk, nem elég „testben” vitorlázni, legalább annyira fontos ebben a sportágban az is, hogy fejben is minden pillanatban ott legyünk – mondta Majthényi Szabolcs.

Az Audi és a vitorlázás kapcsolata nem újkeletű, és napjainkban is aktív, akár a nemzetközi, akár a hazai vitorláséletről van szó. Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója három szóval jellemezte a márka és a vitorlázás közötti hasonlóságokat: Precizitás, Dinamizmus, Esztétika.
- Nem véletlen, hogy az Audi rendkívül aktív a nemzetközi és a hazai vitorláséletben, és a közel egy évtized alatt számos rangos eseményt támogattunk névadóként, vagy kiemelt partnerként. Mindezek elég indokot adtak arra, hogy a vitorlás akadémia mellé álljunk, és örömmel lettünk az Audi Sailing Academy névadói. Úgy gondoljuk, hogy az Audi márka sportos, progresszív, szofisztikált értékeihez jól illeszkedik az Akadémia szellemisége, szakmai programja, az a prémium szint, amit a szakmai team, a helyszín, a hajók és a kísérő programok képviselnek. Az innováció, az esztétika és a dinamizmus együtt járó tulajdonságok, és nemcsak a mi modelljeinkben találhatóak meg, hanem 3egy vitorlásban, sőt, akár egy vitorlázóban is – mondta Mátrabérci Sándor.

A sajtótájékoztatón debütáltak „új köntösükben”, azaz a rendezvény arculati elemeit viselve az Akadémia flottáját alkotó ELAN 310-es hajók, amelyekkel a jelenlévők nemcsak a parton, hanem a vízen is megismerkedhettek egy élményvitorlázás keretében.

Az Audi Sailing Academy első kurzusára 2013. június 5-7. között kerül sor Berecz Zsombor vezetésével. Bővebb információ és jelentkezés a

www.sailingacademy.hu

oldalon.


Az Audi és a vitorlázás


Sailing Academy edzők


Sailing Academy hajók


Sailing Academy kiajánló