A dél-balatoni Bujdosó pincészet támogatja a 2013. évi Dragon Országos Bajnokság parti eseményeit.

A vállalkozást a vitorlázók jól ismerhetik, hiszen a család két tagja, Ferenc és Zsigmond maguk is versenyszerűen vitorláznak, s karakteres, friss boraik arculatát is ehhez a sportághoz kötötték. Termékeik közt olyan borok találhatók, mint a Tramontana, a Nemere vagy a Scirocco, ami jól mutatja, hogy elkötelezettek a vitorlázás klasszikus értékei iránt.

„A Dragon hajóosztály a klasszikus elegancia és a sportos értékek hajóosztálya: éppen olyan, mint boraink, amelyek a dél-balatoni régióból származnak, és egy-egy versenynap után kiváló kísérői lehetnek a verseny eseményeit megbeszélő társaságoknak” – mondta Bujdosó Ferenc, a családi vállalkozás vezető borásza.

A Magyar Dragon Szövetség és a Bujdosó együttműködésének már volt előzménye, hiszen a vitorlázók már néhány évvel ezelőtt megismerkedhettek a pincészet boraival egy borkóstoló keretében. Az azóta megújult arculatú Bujdosó megkeresését a hajóosztály nagy örömmel fogadta. Megállapodásuk értelmében a Bujdosó támogatja az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság parti eseményeit, amelyek között szerepel majd egy borkóstoló is a legújabb borokkal. A versenyre június 19-23. között a Tihanyi Hajós Egylet rendezésében kerül sor.