Szombaton nyári zápor, vasárnap rekkenő hőség kísérte a kétnapos regatta mezőnyét Balatonkenesén.


Az első napon 35 hajó versenyzett egymással a XIII. Biztosítási Kupán, vasárnapra pedig 55-re duzzadt a résztvevők száma a XVII. Generali Bankár kupa versenyre.


Idén már három osztályban versenyeznek egymással a biztosítók a pénzügyi szektorban dolgozók számára megrendezett regattán. Szombaton a 35 hajóból álló mezőnyben Jeanneau-k, Nauticok és klasszikus 50-esek fedélzetén próbálhatták ki a bátrabbak, hogy mire képesek a kenesei öbölben. Nem volt könnyű dolguk, hiszen óriási zápor nehezítette a dolgukat a rajt pillanatában, és a kezdetben 7 csomós nyugati szél is északira fordult, valamint 15-20 csomósra erősödött. Ennek köszönhetően remek vitorlás élményben részesülhettek a biztosítók képviselő, és igazi versenyhelyzet is volt a bójafordulónál.  A legjobban a Cirrus III. legénysége teljesítette a pályát, mögöttük a Vector, majd a Fúria futott be a további dobogós helyeken. A két nap összesített eredménye alapján a Jeanneau-k mezőnyében a Nagy Károly csapata nyert, a második a B4, a harmadik pedig a Pick Dáma lett. A Nauticoknál az Oxigén, a Bettus és a Fantom végzett az első három helyen a szombati és a vasárnapi összesített eredmény szerint.


A vasárnap reggeli 11 órás rajtnál közel 600 vitorlázó várta, hogy a szél egy kicsit felerősödjön. Erre ugyan nem került sor, de az 55 hajóból álló mezőny szépen elhajózgatott a Kenese-Aliga-Kenese útvonalon. A Bankár Kupában minden évben sok neves hajó és legénysége is megméretteti magát, így érkezett a rajtra többek között a Sirocco, a Sponzor Wanted, a Kishamis, a Tramontana is. A leggyorsabban a Code8 teljesítette a távot, mögötte a Speedy, majd az Írókéz volt a további befutási sorrend, így az összetettben ők végeztek az idei GENERALI Bankár Kupa dobogóján. A Volvo Lízing Kupát a Mátrix fedélzetén az Oberlízing csapata nyerte meg.


Eredmények és fotók:



www.bankarkupa.hu