2013.06.08-án szombaton 24 hajóegység gyűlt össze Fűzfőn, hogy a 2 fordulós Laguna Yacht Klub Kupa első fordulóján megmérettesse hajóját és tudását.

Előző este, pénteken is sokan beneveztek már, ami bíztató előjel volt. Ekkor járt nálunk a balatonkenesei rendőrőrs őrsparancsnoka, hogy beszámoljon a vízi rendőrség helyzetéről, segítsen a szabályok értelmezésében és válaszoljon a felmerülő kérdésekre.

Köszönjük neki a tájékoztatót, a Bárka Bisztrónak pedig a finom pogácsát, a lilahagymás zsíros kenyeret és a hideg söröket.

Szombaton reggel 9:30-kor a BS-Fűzfő Vitorlás Klub elnöke, Snieder József köszöntötte a versenyzőket, majd Mohos Pál, a verseny rendezője tájékoztatta a résztvevőket a futamokkal kapcsolatos információkról.

Pontban 11 órakor rajtolt el a szép számban összegyűlt nagyhajós mezőny a kikötő előtti vízterületről. Az első futamban Balatonfűzfő-Balatonalmádi-Balatonkenese-Balatonfűzfő-Balatonalmádi-Balatonfűzfő pályát kellett teljesíteni. Kevéssel 14 óra előtt indult el a következő viadal, ahol éppen fordított sorrendben kellett haladni, vagyis Balatonfűzfő-Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonfűzfő-Balatonkenese-Balatonfűzfő volt a teljesítendő útvonal.

Az eredményhirdetésen a YS I, YS II és YS III osztályokban értékelt hajók éremdíjazásban részesültek, majd a Laguna Yacht Club és a BS-Fűzfő Vitorlás Klub által felajánlott ajándéktárgyakat sorsoltuk ki a résztvevők között. A verseny hivatalos időmérője, a FESTINA által felajánlott értékes karóra gazdája 11 fő közül került kisorsolásra, ennyien voltak ugyanis a YS I, YSII és YS III első helyezett hajóin. Fuchs Fanni mostantól biztosan tudja, hogy mennyi a pontos idő.

Amíg a versenyzők vitorláztak, a házigazda Laguna Yacht Club vezetője, Takács János „szimultánban” főzött: marha lábszár rotyogott az egyik, csülkös pacal a másik bográcsban. A vacsora mellé bor is jutott a résztvevőknek, így azt reméljük, hogy mindenki elégedetten gondol vissza a nálunk eltöltött szombati napjára.

Abban is bízunk, hogy legalább ennyi versenyző lesz a vendégünk két hét múlva, a verseny második fordulóján.

A fotókat klubtagunk, Margitics Imre készítette.


https://picasaweb.google.com/116950456234892130890/LYCKupaIFordulo?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKGlzaLX9-ProAE&feat=directlink

EREDMÉNYEK:

YS1

,

YS2,


YS3