Két egymást követő hétvégén rendez versenyt két fonyódi klub a Fonyódi VE és a Kormoránok.

Június 15-én volt a Joker-Tremoplus Kupa, 22-én lesz a Kormorán Kupa

Versenyzés szempontjából Fonyód mindig egy kultikus hely volt és talán az is marad örökre. Megfejteni a titkát, nem egyszerű feladat, talán a jollék sokasága, a nagykikötő évtizedek alatt kialakult „lakóközössége”, a Port Lacaj mindenre kiterjedő atmoszférája vagy a 25-ösben vitorlázó öreg vagányok? Mind, mind hozzájárul ahhoz, hogy szeretünk Fonyódra járni, szeretünk Fonyódon versenyezni. Szinte minden hétvégén versenyzünk, változnak az ellenfelek, változnak a helyszínek, de itt Fonyódon a szokásos vacsorajegy és póló mellé kapsz még valamit, a nosztalgiát. Amikor a Tatus vagy a Mackó előtt veszed a bóját, akkor rádöbbensz, hogy ez már 40 éve is egy dicsőséges pillanatnak számított és azóta sem változott ezen a téren semmi. Minden „nagyüzemi” kikötővel rendelkező balatoni településnek kéne egy ilyen kis nádasból fejlődő vitorlázó szentély ahonnan legendák érkeznek, melyek újabb legendákat szülnek „megfertőzve” a „nagyüzemi” környezetet. Leírni, elmesélni vagy olvasni róla, nem az igazi, oda kell menni és meg kell kóstolni, ízleni fog.

Évente 5-6 versenyt rendeznek Fonyódon, ezek közül három része a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozatnak is. Hétvégén a Fonyódi VE rendezte a Joker-Termoplus Kupát, ami egy három futamra kiírt up & down pályaverseny. A három futamból sikerült kettőt megrendezni a három yardstick osztály és a jolle osztályok számára.

Yardstick I osztályban Melges győzelem született, az ábrahámhegyi Márta Mária nyert. Yardstick II-ben is „jövevények” gyűrték le a tősgyökeres Fonyódiakkat, ebben az osztályban Imi Jé, Pacsirta, Marlin sorrend alakult ki. Yardstick III osztályban első helyen végzett a Hablaty, megelőzve a Pepito-t és a Catullus Maximust. A 25-ösöknél most a szépség gyorsasággal párosult, legyőzhetetlen volt a nemrégiben gyönyörűen felújított Dáridó, második lett a Hobo megelőzve az örök rivális Tatust.

Jövő szombaton Kormorán Kupa, de mondhatnánk azt is, hogy a fonyódi visszavágó következik. Aki most ott volt, biztos nem hagyja ki, sőt a mezőny garantáltan bővülni fog szigligeti, badacsonyi, ábrahámhegyi, boglári, révfülöpi és lellei hajókkal.