A Csillagtúra Vándorkupa III. sorozatának második versenye június 22-23. között, 24 óra non-stop kerül megrendezésre.

A holdvilágos Balaton túravitorlázó szerelmeseinek egy ilyen verseny mindig nagy kihívás (kutyákat és kóborlásra hajlamos matrózokat célszerű a parton hagyni). Itt jegyzem meg, hogy a Hölgyek állítólag jobban bírják ezt a kihívást!

Ritkán adatik meg, hogy a Csillagtúra időpontját teliholdas hétvégére tudjuk tenni, ráadásul egy nappal a legrövidebb éjszaka után. Idén a versenynaptár szorításában így sikerült. Érdekességként említjük, hogy a Háború előtti első, 1939-es versenyen is telihold volt, és a korabeli beszámolók szerint nagy gyönyörűséget okozott a versenyzőknek.

Reméljük, most is így lesz, de a látvány ne feledtesse a lehetséges útvonal kombinációk miatti stratégiai tervezés, és a folyamatos optimalizálás fontosságát.A hosszú nappal könnyíteni fogja a Navigációs pont első fellelését.

A Verseny utolsó negyede-harmada ( 03.00-09.15, vagy 03.00- 10.30 ) vélhetően most is sokaknak döntő fontosságú lesz.

Elég lesz-e a pontszám 09.15-ig, vagy kockáztassunk még egy bő órányi lehetőség reményében?

A Csillagtúra értékelési rendje számos részteljesítmény díjazását (Különdíjak) teszi lehetővé. Idén is lesz „Pirkadat kupa” (statisztikáink szerint az évenkénti nyertesek nagy része egyben osztály első lett), „ Leghosszabb-legrövidebben” (az eddigi csúcs: Almádi-Badacsony 3 óra 22 perc). Az eddigi legjobb útvonal teljesítmény 280 km/24 óra. A legfiatalabb versenyzőnk négy és fél éves volt. Lesz „Leg-ifibb”, „Hajózni és Versenyezni”, és nem utolsó sorban az E-30-s első helyezettnek a „Barsi István Örökös Vándordíj”.

Minderről bővebben a www.csillagtura.hu honlapon találtok kiírást, nevezési lapot, és sok érdekes beszámolót. Minden Kedves (régi és új) Versenyzőnket szeretettel várunk egy Befutó utáni bónusz-kávéra, és egy csekély kalória-pótlásra a Díjkiosztó után!

Jó szelet kívánva


a Csillagtúra rendezői.


kupaiii-as.jpg