Szélrózsa tókerülő vitorlás túraverseny

2013. 08.01. 18:00

Utolsó harmad következik a versenyidőszakban.

Minden résztvevőnek kevesebb mint 30 napja van arra, hogy sikeres futamot teljesítsen a Balaton egyik legnagyobb megmérettetésén. Eddig 17 hajó adta le nevezését, a futamok jelenleg is zajlanak.

Egy két érdekes adat a versenyről. A „Dolce Vita” Sáfián László kormányzása alatt 3x kerül meg a tavat, igen jófutamidők mellett. Indult a hajó csapatkategóriában és szólóban is. Benke László teljesítette a versenyt szólóban és csapatban is. Mindkét versenyző konstruktív javaslataival hozzásegítette a versenyrendezőséget a versenykiírás finomításához. Úgy látszik, mint minden versenynek a Szélrózsának is megvannak/meglesznek a kiemelkedő személyiségei.

A verseny kiegészítő futama mely a Borútja elnevezést kapta, szintén megvalósult, nagy örömünkre, mivel kisérleti jelleggel indította a versenyszervezőség.

Ez a verseny talán orvoslatot nyújt azoknak a hajóknak és legénységüknek, akik az idei nagy tókerülőn nem tudták teljesíteni a távot a szél elégtelensége okán. Hangsúlyozom, talán, mivel ez a megmérettetés más mint az eddig megszokott túraversenyek. A verseny összdíjazása nem kevesebb mint 720.000 Huf, melyet bárki megnyerhet, mivel a díjak sorsolás útján kerülnek, így a futamidő nem fontos, persze minden egység eredményi alapján érem és kupadíjazásban részesül.

A szélcsend a vitorlázás halála. Kerüljük hát ki ezen változót,és vitorlázzunk képességeinknek megfelelő szélben. A kihívás ugyanakkora marad, ugyanakkor a sikerélmény is meglesz. Egy tókerülés bele kell, hogy férjen egy vitorlázó idényébe, persze ha van igénye rá.

Jó szelet kíván a versenyrendezőség!